'Watertekort trok ons over streep'

'Watertekort trok ons over streep'

"In de krant las ik regelmatig iets over Rainlevelr. Voor veel bedrijven is het voorkomen van wateroverlast de reden om mee te doen. Natuurlijk willen wij hieraan ook onze bijdrage leveren, maar in ons geval was het een tekort aan water in de zomer wat ons over de streep trok."

Dat zegt Arend Vreugdenhil van fa. Vreugdenhil over deelname van het bedrijf aan Rainlevelr. "Toen we vanwege dit tekort aan gietwater een nieuw bassin aanlegden, was dit hét moment om met Rainlevelr te starten."

Het proces heeft wel iets langer geduurd dan gepland en verwacht. "Het bassin werd al in januari 2021 opgeleverd en de Rainlevelr regelklep werd pas in oktober aangesloten, doordat wij het installatiebedrijf pas later hebben ingeschakeld. Hier ging Delfland gelukkig flexibel mee om", zo legt Arend Vreugdenhil uit in de nieuwsbrief van Rainlevelr. "Het was voor Certhon de eerste aansluiting en het bedrijf is door Delfland heel goed begeleid hierin. Al met al zijn we super tevreden over het hele proces. Je doet op een eenvoudige manier iets voor de omgeving en de kosten worden vergoed. Wat ik ideaal vind is dat ik nu ook inzicht heb in de vulgraad van het bassin."

Bron: Glastuinbouwwaterproof.nl

Deel artikel