'Water is nieuwe goud'

'Water is nieuwe goud'

We gaan in Nederland veel te onzorgvuldig om met ons water. "Terwijl water bijna alles in onze samenleving raak", zei Hans Ligtenberg vanochtend op Hortibiz Newsradio. "Dat moet dus veranderen."

"We moeten zuiniger zijn op ons water, want het is zo'n belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ook in de tuinbouw", zo gaf Ligtenberg vanochtend op de tuinbouwzender aan. Als vaste blogger van Goedemorgen was hij te gast in de radiostudio. Ligtenberg is oud-docent Groene bedrijfskunde aan de hogeschool Inholland in Delft en tegenwoordig actief als zelfstandig adviseur. In het gesprek op Hortibiz Newsradio stipte hij verschillende onderwerpen aan, waarvan water er één was.

"Water heeft een enorm economisch belang. Kijk naar de logistiek, zonder onze waterwegen loopt de logistiek in Nederland vast. Maar ook voor de productie van ons voedsel en voor onze gezondheid is water onmisbaar", zo liet Ligtenberg weten. "En wat te denken van de technologie? Computers en artificial intelligence kunnen niet zonder water om al die datacentra te koelen. Dus ja, water is het nieuwe goud, maar dat realiseren we ons nog onvoldoende. We zien het te veel als een vanzelfsprekendheid, maar dat is het niet. Als we ons dat meer realiseren, kan juist onze tuinbouwsector een belangrijke rol spelen om andere landen te helpen hun water efficiënter toe te passen."

Luister de volledige uitzending met Hans Ligtenberg op een later moment terug via goedemorgen.podbean.com.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v