Corrosietest Menno Florades vs Chloor

Corrosietest Menno Florades vs Chloor

Tijdens de teeltwisseling gebruiken telers regelmatig chloor voor reiniging van teeltgoten, betonvloeren, kasopstanden en andere metalen. De invloed van chloor op metaal is corrosief. Het bijt in op het metaal, waardoor er corrosie ontstaat op het oppervlak. Het nadelige effect van een metaal met corrosie aantasting is dat dit ruwe oppervlak vervolgens weer extra gevoelig is voor aanhechting van vuil en pathogenen en een volgende keer nog moeilijker te desinfecteren is.

Colin Verbeek van Axia Vegetable Seeds: “Voorheen ontsmetten we volgens ons hygiëneprotocol met chloorbleekloog en waterstofperoxide om Clavibacter en ToBRFV buiten de deur te houden. Maar door de corrosieve werking tast het de kasmaterialen aan en het werkt onvoldoende tegen virussen zoals ToBRFV. Met het schuimende desinfectiemiddel Menno Florades hebben we hetzelfde positieve effect op virussen, schimmels en bacteriën, maar de kasmaterialen blijven nu onaangetast.”

Menno Florades is een desinfectiemiddel dat minder corrosief is dan chloor. Bekijk in onderstaande video naar een praktijktest van Menno Florades versus chloor:

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v