OZ Planten stelt nieuwe algemeen directeur aan

OZ Planten stelt nieuwe algemeen directeur aan

Algemeen directeur Henk-Willem Spaargaren neemt na 25 jaar afscheid van OZ Planten en draagt het stokje over aan Dana Meertens.

Henk-Willem Spaargaren (64) heeft in 1998 vanuit het toenmalige bloemenexportbedrijf OZ Export in Aalsmeer, de verzelfstandigde plantenafdeling onder de naam OZ Planten uitgebouwd tot de bloeiende organisatie die het vandaag de dag is. Het was het eerste bedrijf van OZ Group dat zich in 1999 vestigde op het bedrijventerrein VBA Zuid in De Kwakel. In datzelfde jaar fuseerde OZ Group, met Van Duijn Groep tot Dutch Flower Group (DFG).

OZ Planten staat bekend als een marktgerichte organisatie die, vanuit hun missie ‘met passie voor planten’, altijd dichtbij haar kwekers staat. Vanuit expertise belevert OZ Planten dagelijks op maat kamer- en tuinplanten aan verschillende klantsegmenten zoals groothandel, tuincentra en retailketens in Europa.

Dana Meertens neemt het stokje over
Met het vertrek van Henk-Willem Spaargaren per 1 juni 2024 wordt Dana Meertens algemeen directeur van OZ Planten. Dana Meertens is het afgelopen jaar al gestart in de rol van commercieel directeur. In totaal is zij 12,5 jaar verbonden aan Dutch Flower Group en was actief in diverse commerciële functies bij o.a. Intergreen en Van Dijk Flora. In haar nieuwe rol blijft zij ook verantwoordelijk voor het commercieel management van OZ Planten.

Henk-Willem Spaargaren: “Met trots kijk ik terug op de afgelopen jaren waarin ik samen met al mijn collega’s heb gebouwd aan het mooiste plantenbedrijf van Aalsmeer. Ik wens Dana heel veel succes met het verder uitbouwen van OZ Planten samen met het team.”

Dank vanuit Dutch Flower Group
Het Executive Committee van DFG is Henk-Willem Spaargaren dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid in de afgelopen 25 jaar, waarin hij heeft gebouwd aan de organisatie én de verbinding met kwekers en klanten. Uiteraard volgt er een moment om bij het vertrek van Henk-Willem Spaargaren stil te staan.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v