Albers Alligator krijgt twee nieuwe eigenaren

Albers Alligator krijgt twee nieuwe eigenaren

Albers Alligator, leverancier van flexibele opslagsystemen en speciale dak- en doekconstructies, heeft twee nieuwe eigenaren. Onder begeleiding van overnameadviseur Marktlink hebben Lennard Blijdorp en Michael van der Windt de aandelen van het 123 jaar oude bedrijf uit Wageningen overgenomen van Ronald Edel. Het duo heeft de ambitie om de internationale activiteiten uit te breiden en het productaanbod te diversifiëren.

Albers Alligator is een prominente speler in de internationale markt voor flexibele opslagsystemen voor water, mest, biogas en industriële vloeistoffen. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in drijvende en vaste afdekconstructies en speciale doekconstructies, zoals stadionoverkappingen en luchthallen voor buitensportverenigingen. De laatste jaren heeft Albers Alligator zich, via Multi F-Solar, ook gespecialiseerd in drijvende afdekkingen voorzien van zonnepanelen. Het bedrijf, actief in meer dan 40 landen, biedt werk aan zo'n 50 medewerkers.

De nieuwe eigenaren zijn enthousiast over de overname: “Vanaf het eerste moment voelden we een sterke klik met Ronald, Albers Alligator en de oplossingen die het bedrijf biedt. Het sluit perfect aan bij onze ambities. We zien veel mogelijkheden om het bedrijf verder te laten groeien,” verklaart  Lennard Blijdorp. Michael van der Windt voegt toe: “Onze achtergrond, opleiding en ervaring sluiten naadloos aan bij dit veelzijdige bedrijf.”

Ronald Edel, de voormalige eigenaar van Albers Alligator, blijft actief betrokken en zal samen met Michael en Lennard plaatsnemen in de directie. Zijn keuze om het bedrijf over te dragen aan de nieuwe eigenaren was ingegeven door het ontbreken van familieopvolging en het potentieel dat hij in jonge ondernemers ziet. Edel zegt: “Mijn prioriteit lag altijd bij de continuïteit van Albers Alligator en het leveren van kwaliteit. Vanaf mijn vijftigste ben ik gaan nadenken over de toekomst van het bedrijf. Met Lennard en Michael hebben we de juiste personen aan boord om Albers Alligator verder te professionaliseren en het naar het volgende niveau te brengen”.

“Deze transactie is een perfect voorbeeld van hoe geduld, doorzettingsvermogen en een goede klik tussen koper en verkoper tot een succesvolle overname kunnen leiden,” aldus Jeffrey Scholtens, manager bij overnameadviseur Marktlink. “Het traject omvatte vele gesprekken die uiteindelijk resulteerden in de overname van dit familiebedrijf.”

Met de overname van Albers Alligator staan Blijdorp en Van der Windt aan het begin van een nieuwe fase voor de onderneming. “We zijn van plan de huidige producten verder in het buitenland te introduceren en gebruik te maken van de aanwezige kennis en kunde binnen de organisatie om nieuwe producten te ontwikkelen, of door het doen van enkele gerichte acquisities,” legt Van der Windt uit. Deze transactie markeert een nieuw hoofdstuk voor Albers Alligator. “We zetten dit familiebedrijf met een rijke geschiedenis en uitstekende internationale reputatie graag voort.”

Bron:

Deel artikel