Certificering post-hbo voor programma HortiHeroes

Certificering post-hbo voor programma HortiHeroes

Ruim twee weken geleden vond de afsluiting van de Intrapreneurship Programma Class of 2023 plaats. Dat is op zichzelf al een applaus waard voor de acht deelnemers die gedurende een jaar keihard hebben gewerkt aan hun startup- & innovatieskills om hiermee het bedrijf waar zij werken 10 stappen verder te kunnen brengen. Maar dat is niet alles. Deze lichting deelnemers is namelijk de eerste die officieel het certificaat voor het Intrapreneurship Programma uitgereikt krijgen mét Post-HBO certificering.

Het programma is geaccrediteerd als postbachelor of HBO+-opleiding door Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). In Nederland is een zeer uitgebreid aanbod aan Post-HBO opleidingen, helaas een onbeschermd predikaat. Om een kwaliteitsonderscheid te maken, voert de SPHBO een uitgebreide kwaliteitstoets uit. Opleidingen die aan de kwaliteitseisen van de SPHBO voldoen krijgen het beschermde predikaat Post-HBO registeropleiding en worden opgenomen in het Post-HBO opleidingsregister.

Post-HBO opleidingen gaan aanzienlijker dieper in op de materie en vereisen een hoger analytisch vermogen van deelnemers dan een HBO-opleiding. De theorie die tijdens het Intrapreneurship Programma wordt behandeld wordt dan ook vanuit een strategisch-tactisch perspectief naar de praktijk vertaald waardoor je de lesstof direct kunt toepassen in complexe zakelijke situaties.
Indrukwekkende eindresultaten Class of 2023

Tijdens de afsluiting met de Class of 2023 werd samen met de leidinggevenden teruggeblikt op het gehele programma en de persoonlijke ontwikkelingen van alle deelnemers. Daarnaast presenteerden zij de eindresultaten van hun innovatie- of verandertraject. Hier zijn te gekke projecten uit gekomen! Een kleine greep uit de resultaten:
●    Eén van de deelnemers heeft meerdere nieuwe data-analyse diensten ontwikkeld waarvan één twee maanden na lancering al meer dan € 80.000,- omzet heeft opgeleverd en de investering al dik is terugverdiend. Deze diensten dragen tevens bij aan het toekomstig businessmodel van het bedrijf (meer digitale diensten).
●    Er is een deelnemer die een nieuwe digitale afdeling heeft opgericht. Deze afdeling draagt in belangrijke mate bij aan de strategie van het bedrijf richting digitale dienstverlening.
●    Eén deelnemer heeft een hogere bezettingsgraad van de productiecapaciteit bewerkstelligd.
●    Er is een deelnemer bezig met het automatiseren van een arbeidsintensief proces in de kas. Voorheen leek dat technisch niet mogelijk maar mede dankzij nieuwe inzichten door het programma lijkt het erop dat het nu gaat lukken.

Voor zowel de deelnemers als de leidinggevenden en HortiHeroes programma managers is deze terugblik ieder jaar weer de zogenaamde kerst op de taart en een bevestiging van de toegevoegde waarde van continue ontwikkeling en innovatie binnen bedrijven in de Food & Flower industrie.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v