QR-oplossing voor plantverzorging

QR-oplossing voor plantverzorging

Wist je dat veel consumenten de aankoop van een plant vermijden uit angst dat ze er niet goed voor kunnen zorgen? In een tijd waarin de belangstelling voor planten toeneemt, maar kennis over de juiste verzorging vaak ontbreekt, lanceert Floral Innovations een revolutionaire oplossing genaamd FloriScan. Deze innovatieve dienst maakt essentiële informatie over plantenverzorging toegankelijk met een eenvoudige scan van een QR-code.

"Met FloriScan willen we de barrière voor het kopen van planten verlagen. We merken dat er een duidelijke behoefte is aan een oplossing zoals deze, vooral nu de onzekerheid van consumenten over plantenverzorging de verkoop beïnvloedt," aldus Michiel Kuipers, oprichter van Floral Innovations en de bedenker van FloriScan.

FloriScan functioneert door middel van een QR-code die op het label van de plant wordt aangebracht. Wanneer deze code gescand wordt, leidt deze de consument naar een gepersonaliseerde webpagina met plantinformatie en verzorgingstips. Daarnaast kun je live chatten met ‘dr Flora’ een AI gedreven plantendokter die adviezen op maat geeft. Deze tool kan volledig worden geïntegreerd in webpagina's en webshops, waardoor het een naadloze ervaring biedt voor de eindgebruiker.

"Dit innovatieve product is een gamechanger in de bloemen- en plantenindustrie. Het overbrugt de kloof tussen consumenten en de benodigde kennis over plantenverzorging, waardoor de verkoop gestimuleerd wordt en de algehele klanttevredenheid stijgt," merkt het Floral Innovations team op. "De toevoeging van Dr. Flora versterkt deze verbinding nog meer, door interactief verzorgingstips aan te bieden die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke plant."

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v