Kitepower haalt € 850.000 op

Kitepower haalt € 850.000 op

De Delftse start-up Kitepower heeft met hun eerste mobiele airborne windsystem (AWES) de toekomst van groene windenergie in handen: goedkoper, praktischer, makkelijk te verplaatsen en ook bij weinig wind kan energie opgewekt worden. Inmiddels zijn ruim 738 investeerder ingestapt en is met de crowdfunding zo'n 120% van het investeringsgeld opgehaald.

Met het geld wil Kitepower op de korte termijn oplossingen bieden voor rampgebieden, vluchtelingenkampen, bouwplaatsen en festivals. Bekende Nederlandse duurzaamheidsexperts wijlen Wubbo Ockels en wijlen Henk Hutting zagen al vroeg de potentie van vliegers die energie kunnen opwekken. Om de droom van Wubbo en Henk te realiseren is Johannes Peschel - CEO Kitepower - een succesvolle pan-Europese crowdfunding gestart, de crowdfunding sluit op 4 oktober 2022.

Diversiteit week: wie zijn de investeerders?
Het is de week van diversiteit en inclusie in Nederland en daarom is het des te opvallender dat 81% van de Europese investeerders in Kitepower man is. De grootste groep investeerders is tussen de 31 en 40 jaar en de meeste wonen in Nederland, Engeland en Duitsland. Demografisch gezien is een mogelijke verklaring dat de CEO van Kitepower Johannes Peschel van origine Duits is, het crowdfunding platform gevestigd is in Engeland, en het systeem ontwikkelt is in Nederland aan de TU Delft. Interessant feit blijft dat het leeuwendeel van de investeerders man is. Joep Breuer van Kitepower: "Het voelt wat wrang om tijdens diversity week te communiceren dat 81% van onze investeerders man is, we zijn natuurlijk verheugd met het succes maar de data geven aan dat er op het gebied van inclusie nog een hoop te winnen is. Alles wat ik hierover zou kunnen zeggen blijft gissen, laten we hopen dat tijdens de volgende investeringsronde de groep investeerders diverser is."

Grootste deel windmolens rond 2050 vervangen
Kitepower wil uitgroeien tot een alternatief voor windmolens. "Afgelopen twee decennia is de geďnstalleerde capaciteit van windmolens wereldwijd met 14% per jaar gegroeid. De levensduur van deze windmolens is 30-40 jaar, wat betekent dat het grootste deel rond 2050 vervangen moet worden. Het doel is om dat te doen met een groener alternatief. Ons systeem bestaat uit 90-95% minder materiaal dan vergelijkbare windmolens, de levensduur is langer en reparaties zijn goedkoper. Dit resulteert in significant minder CO2 uitstoot per gewonnen kW", aldus Johannes Peschel, Founder & CEO van Kitepower

Samenwerking Ministerie van Defensie
Kitepower is een krachtige speler in de wereld van microgrids; lokale energie systemen die onafhankelijk kunnen functioneren. Op dit moment wordt de markt nog steeds gedomineerd door dieselgeneratoren, maar de mobiele containers van Kitepower vormen een goed en duurzaam alternatief. De afgelopen vijf jaar heeft Kitepower nauw samengewerkt met het Ministerie van Defensie om de power units militair in te kunnen zetten in moeilijk bereikbare en onherbergzame gebieden. "Het installeren en runnen van het systeem kost nog geen halve dag en er is geen specifieke kennis voor nodig. Ook behoeven de containers
geen ingelegd fundament en kunnen ze dus overal geplaatst worden. Dat maakt onze units perfect om in te zetten bij natuurrampen of militaire missies. De mogelijkheden zijn eindeloos.", zegt Johannes Peschel, CEO Kitepower.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v