Klok verzet: Let op licht- en scherminstellingen!

Klok verzet: Let op licht- en scherminstellingen!

Komend weekend gaat de zomertijd in en wordt de klok een uur vooruit gezet. Dat betekent ook 17.00 uur wordt 18.00 uur, het tijdstip waarop tot 1 april formeel de donkerteperiode begint. In verband met de relatief late zonsondergang zal het niet direct tot overlast leiden als de assimilatiebelichting om 18.00 uur aan staat zonder boven-afscherming, maar het betekent ook dat de eindtijd van de donkerteperiode moet worden aangepast.

Dat laat Glastuinbouw Nederland weten. Vanaf maandag 1 april duurt de donkerteperiode van zonsondergang + 0,5 uur tot 02.00 uur. Er moet dan dus tot later in de nacht worden geschermd en dat kan effecten hebben op het gewas. De komende dagen gebruiken als overgangsperiode om het gewas hier enigszins aan te laten wennen, kan problemen in de teelt voorkomen.

Toezichthouders
18.00 uur is het officiële begin-tijdstip van de donkerteperiode, maar dan is de zon nog lang niet onder. "Natuurlijk licht wegschermen is contraproductief en dat beseffen de meeste toezichthouders. De verwachting is dan ook, dat ze daar op gepaste wijze mee omgaan bij de handhaving. Zorg echter dat er geen overlast kan worden ervaren door de omgeving, want op een handhavingsverzoek van een omwonende moet de omgevingsdienst in actie komen."

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v