Azatin neemt insecten natuurlijk te grazen

Azatin neemt insecten natuurlijk te grazen

Azatin is een insecticide op basis van azadirachtin voor de bestrijding van trips, wittevlieg en bladluizen in onder andere vruchtgroenten en sierteeltgewassen onder glas. Dankzij de unieke formulering is Azatin buitengewoon zacht voor het gewas, zo laat Certis weten.

Azatin heeft in de eerste plaats een afstotende (repellent) werking, die het gewas minder aantrekkelijk maakt voor trips en andere plaaginsecten. Bovendien is het product een insecten groeiregulator (IGR), die inwerkt op alle ontwikkelingsstadia van trips. Volwassen trips, eieren, larven en poppen die door de spuitvloeistof worden geraakt of de werkzame stof via plantsappen binnenkrijgen, gaan daar binnen enkele dagen aan dood. Daarnaast heeft Azatin een nevenwerking tegen mineervlieg, wittevlieg, luizen, kevers en rupsen.

"Na verspuiting over het gewas wordt de werkzame stof opgenomen door de bladeren. Het product is zeer effectief, maar bovendien gewasveilig. Ook is de inzet van Azatin veilig voor biologische bestrijders in de kas", zo laat de gewasbeschermingsspecialist weten.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v