Varend Corso komt eraan!

Varend Corso komt eraan!

Het varend corso Westland komt er weer aan. Tijdens het corso varen de prachtig met bloemen, planten en groenten versierde boten door de wateren rondom Westland, Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis en Delft. Een evenement dat honderdduizenden toeschouwers trekt en ook jouw bezoek meer dan waard is. Zorg dat je erbij bent, zo roept Royal FloraHolland op.

De boten starten vanaf het terrein van Royal FloraHolland Naaldwijk, Trade Park Westland (kanaal tegenover het Fleurcenter) en varen iedere dag een andere route:

  •     vrijdag 23 juni 2023: start Naaldwijk, via Schipluiden, Vlaardingen naar Maassluis
  •     zaterdag 24 juni 2023: start Naaldwijk via ’s Gravenzande en Den Haag en vervolgens terug naar Trade Parc Westland
  •     zondag 25 juni 2023: start Naaldwijk via Delft, Rijswijk naar Wateringen

"De boot van Royal FloraHolland staat in het teken van duurzaamheid. Een urgente maatschappelijke verantwoordelijkheid. Duurzame productie en producten worden de norm. Om ook op lange termijn succesvol te kunnen zijn, zetten we in op het verduurzamen van de sector. Dat doen we samen met onze kwekers, kopers en andere partners. En die boodschap dragen we ook uit tijdens het corso."

Het corso thema ‘on stage’ volgen wij met Maja de Bij. De bij staat symbool voor het belang van duurzaamheid en biodiversiteit. "Een goede biodiversiteit, verscheidenheid van plant- en diersoorten in onze leefomgeving helpt onder andere bij de productie van sierteeltproducten. De laatste jaren neemt de rijkdom aan planten en dieren in Nederland helaas sterk af. Royal FloraHolland wil bijdragen aan het herstel van biodiversiteit en is sinds 2020 partner van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Je ziet dat onder andere terug in de inrichting van onze terreinen. Nieuw aan te planten bomen, gemengde hagen, vaste bloemrijke plantencombinaties en bloemrijke graslandmengsels, kiezen we heel bewust. Op onze terreinen planten we planten bomen, bloemen en planten die vogels en insecten aantrekken die ons helpen bij het behoud én vergroten van de biodiversiteit."

Royal FloraHolland, trotse sponsor van de corso’s
Royal FloraHolland is trotse sponsor van het Varend Corso Westland, de Flower Parade in Rijnsburg (11, 12 en 13 augustus 2023) en Bloemencorso Eelde (2 en 3 september 2023). "Wij werken met een vastgesteld sponsorbeleid. Ons beleid richt zich op verantwoord ondernemen met aandacht voor mens, milieu en maatschappelijke kwesties. Met het sponsoren van de bloemencorso's en het Varend Corso willen we het ondernemerschap en de innovatie van leden stimuleren."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v