Tulpendag: Let's Dance!

Tulpendag: Let's Dance!

“Let’s dance!” is het thema van de 13e Nationale Tulpendag, zaterdag 20 januari 2024. De aftrap van het nieuwe snijtulpenseizoen krijgt daarmee een extra vrolijk en energiek karakter. Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN): “Met tulpen in discokleuren, dansmuziek, TikTok-dansjes en wellicht ook met een klompendans gaan we er alles aan doen om er een memorabel feest van te maken in Amsterdam”. Locatie is evenals in 2023 het Museumplein.

Smit: “De voorbereidingen voor Nationale Tulpendag zijn in volle gang en de tulpen voor de pluktuin worden in bloei getrokken bij kwekerij A&P Flowers uit Andijk en bij Laan Tulips uit Avenhorn zodat ze op 20 januari optimaal tonen. In totaal kan het publiek zeker zo’n 7 verschillende kleuren plukken. Bijzonder is dat er ook een Tulipa ‘Let’s Dance’ bestaat. Deze prachtige roze bloem krijgt uiteraard ook een plekje in de pluktuin. Het thema komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het is gebaseerd op een van de vrolijke eigenschappen van de tulp: doorgroeien in de vaas. Ze dansen als het ware.”

Uit je bol
Het thema “Let’s Dance!” leent zich uitstekend voor creatieve invullingen. TPN is momenteel bezig met het tuinontwerp en tal van ludieke verrassingen. Smit: “Uiteindelijk is ons doel om met tulpen heel Nederland blij te maken. Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, geslacht, geloof of achtergrond. Je hoeft bovendien niet over gelikte dansmoves te beschikken. De polonaise lopen kan natuurlijk ook! Kortom, tijdens Tulpendag willen we dat ook onze bezoekers uit hun bol gaan.”

Nationale Tulpendag is een initiatief van TPN, een collectief van ruim 400 Nederlandse tulpenbroeiers en veredelaars. De dag wordt sinds 2012 op de derde zaterdag van januari georganiseerd om de start van een nieuw tulpenseizoen te vieren met een reusachtige pluktuin.

(Foto: TPN)

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v