Online symposium over alternatieven voor veen

Online symposium over alternatieven voor veen

Wil je weten wat er speelt rondom het Veen convenant, de ontwikkelingen in wet- en regelgeving in Nederland en daarbuiten? En ben je benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek naar alternatieve hernieuwbare veenvervangers? Zorg dan dat je op 17 januari 2024 bij het online symposium bent dat Royal FloraHolland samen met een aantal sectorpartijen organiseert.

"Veel potgrond bevat veen. Het winnen van veen uit veengebieden staat onder internationale druk vanwege zorgen om het milieu, het verlies van biodiversiteit en een mogelijke bijdrage aan klimaatverandering. Veel sectorpartijen in Nederland hebben daarom via een convenant met de overheid afgesproken om het gebruik van turf terug te dringen. En ook om turf- en turfproducten in de professionele sector te vervangen door duurzamere alternatieven. We praten je graag bij over deze veranderingen tijdens het online symposium ‘Veen in potgrond en de zoektocht naar alternatieve substraten’ op woensdag 17 januari 2024 van 15.00 uur – 16.00 uur", aldus Royal FloraHolland.

In samenwerking met substraatdeskundigen organiseren LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, Glastuinbouw Nederland, Plantum en VBN/Royal Floraholland, het online symposium voor kwekers en handel. Tijdens dit symposium wordt ingegaan op:

• Ontwikkelingen op het gebied van wetgeving binnen én buiten de EU
• Aspecten rond de verlaging van milieu-impact van substraten en
• Milieuvriendelijke alternatieven voor veen

Vanuit hun eigen praktijkervaring vertellen kwekers over de de uitdagingen die zij daarbij tegenkomen. Meer weten en aanmelden? Lees hier verder.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v