Hortensia’s kleuren fair

Hortensia’s kleuren fair

Een romantische boog van ruim honderd kleurrijke tuinhortensia’s is een van de blikvangers op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Tot en met zondag vindt de Landgoedfair plaats en er worden in totaal ruim 30.000 bezoekers verwacht.

De 27e editie van het Betuwse evenement staat bol van de romantiek. Eerder dit jaar is Mariënwaerdt namelijk uitgeroepen tot ‘Meest romantische landgoed’. Reden voor de organisatie om extra uit te pakken met onder meer tuinhortensia’s, een kissing booth en knusse fotohoekjes. Op het eeuwenoude familielandgoed kunnen bezoekers genieten van biologische streekproducten, de grootste collectie antieke rijtuigen en producten van ruim 100 standhouders.

Bloeiende wegwijzers
De hortensiaboog is een initiatief van Hydrangea World, het collectief van hortensiakwekers en -veredelaars. Op het landgoed zijn tevens alle wegwijzers opgefleurd met blauwe, roze en rode tuinhortensia’s. Projectleider Brigitte Hagen namens Hydrangea World: “Om de Landgoedfair extra kleur te geven hebben wij opvallende presentaties met tuinhortensia verzorgd. Met hortensia ga je niet alleen bloeiend de zomer in, maar ook tijdens de nazomer kun je volop genieten van deze kleurrijke bloeiers. Er zijn namelijk weinig planten die zo lang en uitbundig bloeien als de tuinhortensia. De meeste soorten doen dat al vanaf eind mei en pas diep in het najaar is het afgelopen. En dat jaar in en jaar uit.”

(Foto: Hydrangea World)

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v