Stralende chrysanten voor zomerse vibes

Stralende chrysanten voor zomerse vibes

Met het rijke en gevarieerde assortiment van chrysant kun je elke trend aan. Manfred Hoffman - creatief directeur van de Duitse bloemistenvereniging FDF - en bloemenarrangeur Oliver Ferchland ontwikkelden vijf sprankelende stylingideeën met chrysanten, afgestemd op de zomertrends van 2024. Het resultaat is praktisch, commercieel en vol inspiratie!

Zomertrend 1: Bright Beauty
In de trend 'Bright Beauty' draait alles om nude- en poedertinten. We zien prachtige arrangementen die perfect passen bij het gevoel van wellness en helemaal in lijn zijn met de mode- en beautywereld. Zachte kleuren, vooral in oranjetinten, zorgen voor een heerlijk harmonieuze uitstraling. En vergeet de vrouwelijke accenten van roze, abrikoos en koraal niet, die het geheel echt laten stralen. Droogbloemen, grassen en zachte texturen van lint of textiel zijn een waardevolle aanvulling. De sfeer? Die is helder, licht en bovenal positief!

Vrolijkheid op tafel
Kleurrijke chrysanten en andere bloemen worden hier vakkundig samengevoegd in een stralende tafeldecoratie met een moderne, maar toch persoonlijke touch. Een aantal van de kleine vaasjes zijn tot aan de rand omwikkeld met gekleurd touw, waardoor het geheel een zachte, warme uitstraling krijgt. Perfect voor een zomers diner, evenement of bruiloft waarbij de gasten omver worden geblazen door deze kleurrijke eye-catcher!

Zomerse zonnestralen
Een spetterend trendboeket met een mix van verse en droge materialen. Door het beperkte gebruik van groen en bladeren vallen de kleurrijke chrysanten extra op in deze creatie. Dankzij het lange vaasleven van de chrysant en de gebruikte droogbloemen zal dit boeket de ontvanger lang blijven verrassen met de positieve en zomerse vibes.

Een wolk van een boeket
Een nonchalant en asymmetrisch boeket, gehuld in een wolk van raffia met een vrolijke bindwijze in de trendy kleuren oranje, abrikoos, zachtroze en koraal. De wolk maak je door natuurlijke raffia te dippen in een mix van houtlijm en water. Daarna leg je het plat op folie om te drogen. Zodra het droog is, vorm je het met je handen tot een 3D-vorm waarin je de bloemen verwerkt. Wat je krijgt? Een heerlijk luchtig, geurend boeket vol positieve vibes en goede energie!

Zomertrend 2: Soft Shore
In de trend 'Soft Shore' komen bloemen en organische vormen samen als een ode aan de kunstenaar Henri Matisse. Houtsnijwerk met ronde vormen wordt gebruikt als decor om de bloemen echt te laten schitteren. We verlaten de bekende Boho-stijl en duiken in de wereld van Mobo, oftewel moderne Boho. Hier draait het om asymmetrische vormen, pasteltinten en een vleugje nonchalance met pittige kleuraccenten. Geniet van de bloemrijke zonnestralen en de positieve zomerse sfeer!

Zon, zee, strand
Bloemen en organische vormen op hun best: dat is het Matisse-effect! Denk aan handgemaakte waaiers van natuurlijk riet in macramé-techniek, samen met funky houtsnijwerk voor die specifieke Mobo-vibe. Speel met de lengte van de chrysanten voor een speels effect. Perfect voor hippe (kleding)winkels, beauty hotspots, wellness centers of trendy strandtenten.

Zomerbries
De basis van dit zomerse Mobo boeket wordt gevormd door vertakte ligustertakken, waardoor de bloemen echt in het oog springen. Geen poespas, gewoon lekker veel bloemen waar men van kan genieten. Ga voor opvallende pluischrysanten en vul aan met mooie troschrysanten en santini’s – zo blijft het geheel spannend maar vooral lekker luchtig en zomers.

Bron:

Deel artikel