Start van seizoen en promotie tuinhortensia

Start van seizoen en promotie tuinhortensia

De collectieve promotiecampagne ‘Hydrangea World’ is al even van start voor de kamerhortensia, maar nu het verkoopseizoen voor buiten is begonnen, komt daar ook volop aandacht voor de tuinhortensia bij. De focus ligt op consumenten in Nederland, Duitsland en Polen. Doel van de campagne is om te laten zien dat zij met tuinhortensia maandenlang rijkelijke bloei in hun tuin of op balkon of terras hebben en dat de hortensia daarom een musthave voor de tuin is. Voor de (vak)handel is verkoopondersteunend materiaal beschikbaar om zelf promotie te doen.

De tuinhortensia behoort tot één van de langste bloeiers. Deze plant overleeft de Nederlandse winter moeiteloos. Elk jaar opnieuw krijgt de consument een ware kleurexplosie in de tuin vanaf de vroege zomer tot ver in de herfst. Bovendien is de hortensia een makkelijke plant. Zolang deze voldoende water krijgt, op de juiste plek geplant wordt en jaarlijks gesnoeid wordt, heb je er oneindig lang plezier van! Om dit verhaal te ondersteunen worden in de promotiecampagne animatievideo’s ingezet. Hierin wordt de rijkelijke bloei benadrukt, maar ook handige snoeitips gegeven.

Inhaken op campagne
Op de website www.hydrangeaworld.com staat volop informatie, inspiratie en digitaal promotiemateriaal om te downloaden. Zoals beeldmateriaal, een poster met verzorgingstips en posters om speciale dagen en geefmomenten te ondersteunen. Uit consumentenonderzoek weten we bijvoorbeeld dat de hortensia een populair cadeau is voor een housewarming of verjaardag. Maar zeker ook voor Moederdag en Vaderdag. Meer inspiratie is te vinden op Facebook (Hydrangeaworld) of Instagram (@Hydrangea_world).

De collectieve promotiecampagne ‘Hydrangea World’ is een initiatief van alle hortensia aanvoerders van Royal FloraHolland en meerdere Europese hortensiaveredelaars en –vermeerderaars. De campagne wordt uitgevoerd door marketingbureau Concept Factory. In het seizoen wordt promotie gedaan voor zowel kamer- als tuinhortensia. Op de eigen kanalen van Hydrangea World (website en social media) wordt bovendien samengewerkt met de producenten van snijhortensia.

Bron:

Deel artikel