Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen

Ook dit jaar kunnen tuinliefhebbers deelnemen aan ‘groene acties’ in Nederland tijdens de Week van de Groene Tuin. De 5e editie van de Week vindt dit jaar plaats van dinsdag 26 maart tot en met 1 april. Zo kan men meedoen aan een workshop circulair vogelhuisjes maken, ‘TweedePlants’ planten inleveren en tegels laten ophalen door de tegeltaxi. De activiteiten vinden ook online plaats, zoals de webinars ‘Tuin vergroenen’ en ‘Maak je tuin bijenvriendelijk’.

Om de Week van de Groene Tuin te vieren zijn er diverse winacties opgetuigd. Zo maakt men o.a. kans op een lichtgewicht bloemendak van 10 m², biologische bloemen  en is er een prijs voor de twee meest fotogenieke groene tuinen van Nederland. Voor een lijst van alle activiteiten in Nederland klik hier.

Unieke samenwerking met groene koplopers
Sanne Janssen, woordvoerder Milieu Centraal, licht toe: "Wij zijn trots dat een groot aantal partners, die koplopers zijn in het duurzaam vergroenen van tuinen, samenwerken tijdens de Week van de Groene Tuin. Het is een unieke week waarbij groenliefhebbers vol interesse en nieuwsgierigheid meer te weten kunnen komen over het verduurzamen van hun tuin, balkon of buitenruimte. Er zijn dit jaar veel verschillende groene acties door heel Nederland. Alle activiteiten zijn in één oogopslag te zien op www.weekvandegroenetuin.nl zodat mensen een activiteit in de buurt gemakkelijk kunnen vinden en zich hiervoor kunnen aanmelden."

Geïnteresseerden voor de workshops worden geadviseerd om zich vooraf aan te melden via de site van de organisatoren om zeker te zijn van een plek.

Bron:

Deel artikel