Afwisselende kalender bloemenshows Keukenhof

Afwisselende kalender bloemenshows Keukenhof

Met de mooiste bloemen en planten in instagrammable decors en een beoordeling van bloemen door consumenten, zijn de bloemenshows in Keukenhof dit jaar weer een uniek platform voor productpromotie. In drie paviljoens presenteren kwekers van bloemen en planten hun producten aan bezoekers vanuit de hele wereld, aan vakgenoten en aan de (vak)pers.

Met de wisselende bloemen- en plantenshows in het Willem-Alexander paviljoen, het Oranje Nassau paviljoen en de orchideeënpresentatie in het Beatrix paviljoen biedt Keukenhof een afwisselende tentoonstellingskalender. De shows hebben weer veel deelnemers. In het Oranje Nassau paviljoen hebben One Flora Group, Hilverda de Boer, Van der Plas Flowers and Plants B.V. en anderen opvallende presentaties. In het Willem-Alexander paviljoen is de deelname van Intratuin met tuinplanten nieuw.
De drie bloemenpaviljoens liggen verspreid in het lentepark, een garantie voor aandacht van een nationaal en internationaal publiek. Het zijn echte consumentenshows. Geprikkeld en geïnspireerd door Keukenhof kunnen bezoekers hun eigen huis, balkon en tuin met bloemen, planten en bollen verfraaien.
 
Tulpen, als helden in de jubileumtentoonstelling
De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is Keukenhof ongeëvenaard. Het Willem-Alexander paviljoen staat vol bloeiende tulpen. Eind april staat daar traditiegetrouw weer een snijtulpenshow. In de jubileumtentoonstelling in het Juliana paviljoen en in de Historische Tuin is informatie over de historie van de tulp te vinden. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt de bezoeker de verhalen van de tulpenmanie te weten en staan tulpdopen centraal.
 
Rozenshow
De rozenshow in het Oranje Nassau paviljoen is de grootste van haar soort in Nederland en ver daarbuiten! De vakbijeenkomst die op 4 april georganiseerd wordt, is dé ontmoetingsplaats voor het rozenvak.
 
Arrangeur bloemenshows
Het decor en de inspirerende presentatie komen van arrangeur Heleen Valstar en haar dochter Kim. Zij zorgen voor de creatieve uitwerking van de bloemenshows in alle drie de paviljoens. In het Oranje Nassau paviljoen geven ze met een veelheid van soorten, variëteiten en toepassingen invulling aan het thema Keukenhof 75 jaar. Kleuren, stijlen en objecten geven een beeld van de verschillende decennia. In het Beatrix paviljoen zullen de orchideeën en anthuriums de Keukenhofbezoekers charmeren. In het decor zijn hippe selfiespots opgenomen.
 
Vakkeuring van productgroepen
Ook vinden er weer vakkeuringen in diverse productgroepen plaats, waarbij deskundige juryleden bloemen beoordelen. Vakgenoten hechten belang aan de keuring door collega’s, die dit op een onafhankelijke manier uitvoeren. Dit competitie-element is een stimulans voor kwaliteit. Winnaars kunnen zich ermee profileren. Gekoppeld aan de vakkeuring zijn er voor de verschillende gewasgroepen ook vakbijeenkomsten met prijsuitreikingen. Zo is Keukenhof een platform voor uitwisseling van informatie en zakelijk netwerken.
 
De consument beoordeelt
Het beoordelen van producten door consumenten is er dit jaar ook weer bij. Deelnemers aan bloemenshows reageren enthousiast op dit beoordelingsconcept. De bezoeker kiest zijn of haar favoriete bloem, een interactief element waarbij de bezoeker eens op een andere manier naar de producten kijkt. Naderhand worden de resultaten bekend gemaakt.

Tot en met 12 mei biedt Keukenhof prachtige bloemenshows.
 
Beatrix paviljoen:
Anthurium- en Orchideeënshow - donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei                   
 
Oranje Nassau paviljoen:
Tulpen- en Hyacintenshow - donderdag 21 t/m dinsdag 26 maart
Freesia -en Chrysantenshow - donderdag 28 maart t/m dinsdag 2 april
Rozenshow - donderdag 4 april t/m dinsdag 9 april
Narcissen- en Bijzondere Bolgewassenshow - donderdag 11 april t/m dinsdag 16 april
Alstroemeria- en Callashow - donderdag 18 april t/m dinsdag 23 april
Lisianthus-, Gerbera- en Callashow - donderdag 25 april t/m dinsdag 30 april
Anjer- en Zomerbloemenshow - donderdag 2 mei t/m zondag 12 mei

Willem-Alexander paviljoen:
Diverse bloemen- en plantenshows, amaryllis, Bol op Pot, kamer- en vaste planten - Donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei

Bron:

Deel artikel