100% kans op tuinieren

100% kans op tuinieren

Sociale media, consumentenbladen, online, radio en tv: alle kanalen worden een maand lang ingezet om de consument te laten weten dat het nu de tijd is om te vergroenen met buitenplanten. Opvallend daarin is de samenwerking met Buienradar. Wie dezer dagen de app raadpleegt, krijgt op het juiste moment de ‘code groen voor tuinieren’. En voor kwekers en handelaren heeft Bloemenbureau Holland communicatiematerialen van de campagne Van Grauw naar Groen beschikbaar.

In samenwerking promotiegroep Outdoor van Royal FloraHolland geeft het Bloemenbureau de consumenten in Nederland en Duitsland dat extra zetje in de rug om balkon en terras te voorzien van kleurrijke buitenplanten.

Voor elk balkon
Na de aftrap op 21 maart met het NK Tegelwippen is het nu tijd voor een brede campagne. Zo is er speciale aandacht voor balkonbezitters. Via verschillende social mediakanalen wordt inspirerende content verspreid om het balkon aan te kleden. Veel zon, schaduw of wind: voor elk balkon zijn er geschikte buitenplanten. De beelden zijn hier beschikbaar voor gebruik door kwekers en handelaren.

Radio
In de reclameblokken van negen Nederlandse populaire radiozenders komt Van Grauw naar Groen de komende weken met grote regelmaat voorbij. Of je nu luisteraar bent van 3FM, NPO Radio2, QMusic, 538, Radio Veronica, Sky Radio, Radio 10, SlamFM! of 100%NL: de start van het buitenseizoen met Van Grauw naar Groen gaat niet ongemerkt aan je voorbij.

Buienradar
Nieuw is de samenwerking met Buienradar. Is het droog en niet te koud dan wordt de bezoeker van de Buienradar app of website gewezen op dit ideale moment om buitenplanten aan te schaffen. ‘Code groen voor tuinieren’ en ‘Weersvoorspelling: 100% kans op tuinieren’ laten er geen twijfel over bestaan, dit is het moment om balkon, terras en tuin te vergroenen.

Voor kwekers en handelaren is de Van Grauw naar Groen Toolkit beschikbaar. Daar staan campagnebeelden, banieren, posters en social posts klaar met bijpassende teksten in het Nederlands, Duits en Engels.

Bron:

Deel artikel