Aanpak bestrijding Myzus persicae-genotype R

Aanpak bestrijding Myzus persicae-genotype R

In Belgische, Nederlandse en Duitse paprika-gewassen is een nieuwe stam van Myzus persicae bladluis, genotype R, gesignaleerd. Deze soort lijkt minder gevoelig voor chemicaliën

"De beste IPM-strategie om deze problematische plaag te bestrijden, bestaat uit een veelzijdige biologische aanpak, met af en toe een chemische behandeling om populaties terug te dringen", legt Biobest IPM- en bestuivingsspecialist Arno Hellemons uit. " Om genotype R onder controle te houden, moeten telers een robuuste preventieve en curatieve biologische aanpak volgen."

Goed aangepast om resistentie te ontwikkelen
"Bladluizen hebben het vermogen om zich snel voort te planten, vooral bij hogere temperaturen, en bouwen daarom makkelijker resistentie op tegen chemicaliën," legt Arno uit. "Systemische aficiden worden vaak toegepast via druppelirrigatie. Als de chemische stof niet in voldoende hoeveelheden door de plant wordt opgenomen, kunnen bladluizen resistentie ontwikkelen tegen de werkzame stof. Ondertussen fungeert het onkruid dat in de kas groeit als secundaire gastheer, waardoor de plaagpopulatie zich snel kan uitbreiden."

Lees verder
Bron: Biobest

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v