Nieuwe checklist 'veilig inzetten van derden'

Nieuwe checklist 'veilig inzetten van derden'

Werken met flexibele arbeidsrelaties vraagt extra aandacht. Zeker als het officiële werkgeverschap bij een ander ligt. Extra aandacht voor wet- en regelgeving, voor risico’s en aansprakelijkheid vinden we belangrijk. Net als ook in deze arbeidsrelatie goed werkgeverschap vormgeven. Om de uitdagingen het hoofd te kunnen bieden heeft Glastuinbouw Nederland de checklist 'Veilig en sociaal inzetten van derden voor arbeid' voor ondernemers vernieuwd.

Het werk in de glastuinbouw wordt in grote mate bepaald door natuurlijke en klimatologische omstandigheden. Werkgevers hebben daarom naast hun vaste kern een behoorlijke flexibele schil nodig. Vooral inlenen via een uitzendbureau komt veel voor.

"In de checklist veilig en sociaal inzetten van derden voor arbeid behandelen we vanuit diverse invalshoeken het werken met inlenen van derden. We bieden praktische informatie en handreikingen om de weg te kunnen vinden in een complex van regels.We bieden praktische informatie en handreikingen om de weg te kunnen vinden in een complex van regels. Bijvoorbeeld bij de inlenersbeloning. Het uitzendbureau is verantwoordelijk dat het juiste loon wordt betaald. Als inlener moet je er voor zorgen dat het uitzendbureau over voldoende kennis en informatie van onze cao beschikt. De punten die onder de inlenersbeloning vallen zijn in de checklist opgenomen. Ook krijg je de tip om dit met een proforma calculatie van het tarief te controleren."

Lees hier meer

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v