Akkoord buisrailsectie in Arbocatalogus

Akkoord buisrailsectie in Arbocatalogus

Binnen Stigas hebben Glastuinbouw Nederland, FNV en CNV in de werkgroep Arbo de handen in elkaar geslagen en het hoofdstuk buisrailsystemen voor onze Arbocatalogus geactualiseerd. De Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) heeft het geactualiseerde onderdeel buisrailsystemen getoetst en goedgekeurd. Alleen door de Arbeidsinspectie goedgekeurde, erkende onderdelen nemen wij op in de Arbocatalogus.

De belangrijkste risico’s bij het werken met buisrailwagens zijn het omvallen van de buisrailwagen en het eraf vallen. Om deze risico’s te verminderen moeten maatregelen worden genomen die beschreven zijn in dit deel van de Arbocatalogus.

We willen eerlijk werk en dit is voor ons onverbrekelijk verbonden aan veilig en gezond werken. Binnen Stigas beschrijven we technieken en manieren, goede praktijken, normen en praktische handleidingen voor veilig en gezond werken. De kern van ons werk vormt de Arbocatalogus, de onderdelen die beschrijven hoe aan de wettelijke voorschriften (Arbowet) kan worden voldaan.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v