'Winst te behalen op gebied van waterkwaliteit'

'Winst te behalen op gebied van waterkwaliteit'

Als beleidsadviseur waterkwaliteit voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat was Julian Starink al betrokken bij de landbouw, maar nog niet specifiek bij de glastuinbouw. Vorig jaar nam hij als waterexpert plaats in de Managementgroep van het Platform Duurzame Glastuinbouw (PDG). Dat zorgde voor een veel beter overzicht over de inspanningen en uitdagingen van de sector.

"De glastuinbouw staat bekend om haar innovatie en is als geen ander in staat om oplossingen te vinden voor de resterende knelpunten", vindt hij. "Op watergebied is er al veel verbetering gerealiseerd, maar we zijn er nog niet. Er is nog winst te behalen."

Julian Starink had al op jonge leeftijd interesse in de land- en tuinbouw. Hij groeide op in het buitengebied van Elst en werkte tijdens weekenden en vakanties bij een lokale bloementeler. Na zijn studie in Leiden en een scriptieonderzoek naar de ontwikkelingsmogelijkheden voor kleine boeren in Brazilië, startte hij als trainee bij het toenmalige Ministerie van VROM. Hij werkte onder andere binnen het DG Milieu, de directie internationale zaken en in Brussel. Momenteel werkt hij nog steeds voor 'zijn' ministerie, dat inmiddels de naam Infrastructuur en Waterstaat draagt.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouwwaterproof.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v