Werkbezoek aan regio Friesland-NOP-Overijssel

28-09-2021    10:20   |    Glastuinbouw Nederland

In het kader van een nadere kennismaking met de leden van Glastuinbouw Nederland, heeft voorzitter Adri Bom-Lemstra op woensdag 22 september een bezoek gebracht aan ondernemers in de regio Friesland-NOP-Overijssel. Daar ging zij op drie bedrijven in gesprek met ondernemers over de vraagstukken die hen bezighouden. Rode draad: het energievraagstuk.

Bij het bezoek aan de ondernemers, die tevens regiobestuurders zijn, waren ook bestuurslid Jean Aerts van Glastuinbouw Nederland, regiovoorzitter André Kaashoek en regiocoördinator Gerard Selman aanwezig.
Bij alle ondernemers kwam het energievraagstuk op tafel. Een zeer actueel onderwerp, met name vanwege de explosief gestegen aardgasprijs. Maar ook de knelpunten om de beoogde energietransitie vorm te geven, houden de ondernemers nadrukkelijk bezig.

Elektriciteitsnetwerk
Op het paprikabedrijf Vink Sion werd met ondernemer Jaap Vink het stikstofdossier uitgebreid besproken. Door de druk op handhaving van biomassa-installaties op de WnB-vergunning, werd dit voor de biomassacentrale van Vink Sion afgelopen jaar zeer actueel. Inmiddels is hier een oplossing voor gecreëerd. “Voor Glastuinbouw Nederland blijft stikstof een actueel vraagstuk om tot een werkbare uitwerking voor de sector te komen”, zo benadrukte Adri Bom-Lemstra.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Restyling voor Looye

De tomaten van Looye Kwekers hebben vanaf vandaag een nieuw jasje! De gloednieuwe verpakkingen van de...