We love plants!

07-11-2019    10:19   |    Goedemorgen

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft meer dan 10 kamerplanten thuis staan en koopt maandelijks nieuwe planten voor hun urban jungle. We houden dus van planten! Opvallend is dat we voor deze kamerplanten nog vaak naar de fysieke winkels gaan, in plaats van dat we online een aankoop doen.

Dat blijkt uit het Grote Plantenonderzoek van Biano.nl en Warentuin. Het onderzoek, waaraan 2.555 respondenten hebben deelgenomen, heeft de mening van Nederlanders over het kopen van kamerplanten in kaart gebracht.

Dat Nederlanders gek zijn op kamerplanten valt niet te betwisten. Maar liefst 46,5% van de Nederlanders heeft namelijk meer dan 10 kamerplanten thuis staan en bijna de helft van de Nederlandse huishoudens laat zich maandelijks verleiden door de aankoop van nieuwe groene kamergenoten. Hoewel we de meeste planten in onze woonkamer verzamelen, zijn er ook steeds meer planten in de keuken (60%), slaapkamer (53%) en zelfs de badkamer of op het toilet (26%) te vinden.

Nederland moet zien, ruiken en voelen
Voor het kopen van kamerplanten gaan we maar al te graag naar grote tuincentra (84,1%), gevolgd door plantenwinkels (65,1%), een supermarkt (35,3%) of zelfs de markt (18%). De redenen hiervoor zijn verschillend. Bijna de helft van de plantenshoppers (45,2%) geeft aan dat zij hun kamerplanten willen zien, ruiken en voelen voordat zij hun nieuwe groene vrienden in huis halen. Daarnaast laten we ons graag inspireren door de bijverkoop in fysieke winkels en beleven we daadwerkelijk plezier aan het shoppen van onze kamerplanten in fysieke winkels.

Online planten kopen heeft veel voordelen
Het is wel opvallend dat we voor kamerplanten nog steeds vaak naar fysieke winkels gaan, in plaats van dat we deze online kopen. Bijna 85% geeft namelijk de voorkeur aan fysieke winkels, terwijl slechts 15,7% van de Nederlands zegt online weleens hun groene huisvrienden te scoren. En dat terwijl online planten kopen grote voordelen heeft! Wie kiest voor online tuincentra is immers niet gebonden aan openingstijden, kan uitgebreid planten en webshops vergelijken én hoeft zelf niet te sjouwen. Dat laatste is duidelijk het grootste voordeel. Een online gekochte kamerplant wordt namelijk netjes bij jou thuisbezorgd. Wel zo gemakkelijk, vindt 77% van de online shoppers. Bij ruim een derde (35,5%) van de respondenten is online kamerplanten kopen echter nog nooit opgekomen, terwijl ze hier zeker wel voor open staan. Het is daarom te verwachten dat het aantal online aankopen van kamerplanten de komende tijd alleen maar toe zal nemen.
Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Al aangemeld voor Ranking?

Onze collega's van KAS organiseren een nieuwe editie van telersverkiezing Ranking the Grower, waarbij wordt...

Instagram: Sneeuw?

Bij Schenkeveld Tomaten begint het inmiddels aardig op kerst te lijken. Het heeft zelfs al gesneeuwd. Hoe dat...

Rosalink verlaat DFG

Erik Bruine de Bruin, algemeen directeur van Rosalink, koopt als mede-aandeelhouder de meerderheid van...