Waar moeten de arbeidsmigranten nou wonen?

11-07-2018    10:02   |    Goedemorgen

Elke zomer is dit een onderwerp van gesprek. Waar geven wij de arbeidsmigranten die in de kassen werken een onderkomen?

Ook in Westland is er gisteravond weer over gesproken. Er is een groot tekort aan woningen in Westland, waardoor malafide uitzendbureaus en huisjesmelkers vrij spel hebben. Er is pas een onderzoek geweest en daaruit blijkt dat er nauwelijks zicht is op uitbuiting van arbeidsmigranten.

De schatting is dat er in zomer zo'n 12.000 arbeidsmigranten in de Westlandse kassen werken, terwijl er niet meer dan 4500 staan ingeschreven in de gemeente. Waar de anderen verblijven is een raadsel.

Toch lijkt er licht aan het einde van de tunnel. In plan Elsenbosch, dat langs de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk komt, staat een Polenhotel ingetekend. Ook moet aan de Tiendweg in Naaldwijk een kantoorgebouw omgebouwd worden tot migrantenstudio's voor ongeveer 80 mensen.

LPF Westland is het natuurlijk eens dat de arbeidsmigranten een goed onderkomen moeten hebben, maar ze willen het breder zien. Fractievoorzitter Dave van der Meer: "Wij willen graag dat het mogelijk wordt dat arbeidsmigranten bij de tuinder zelf een goed onderkomen krijgen. Dat haalt de druk van de woonkernen af en daarbij maken de 'originele' inwoners van Westland ook nog een kans op de woonmarkt."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Koningin bezoekt Eosta

Eosta, importeur van biologische groenten en fruit, krijgt op 4 december bezoek van koningin Máxima. Het bedrijf in Waddinxveen is winnaar...