Volledig CO2-compensatie voor rozen Tambuzi Kenia

07-11-2019    09:32   |    Goedemorgen

Tijdens het 'For the love of Roses'-event op de Fragrant garden locatie van Parfum Flower Company heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het van alle rozen van Tambuzi uit Kenia de CO2 compenseert. Tambuzi is daarbij de eerste rozenkweker in de wereld die CO2 neutrale rozen kan aanbieden aan alle groothandels en bloemisten die via Parfum Flower Company worden geleverd.

Stagiair bij Parfum Flower Company Elisa Zandvliet van de Hogeschool in Wageningen heeft in samenwerking met Rick van der Linden van Greenhouse Marketeers de totale uitstoot van de rozen die gekweekt worden door Tambuzi in Kenia in kaart gebracht. Dat behelst een enorme hoeveelheid aan data van alles wat er bij de productie en verzending wordt uitgestoten. Van de meststoffen en elastiekjes rondom de bossen, tot en met de koeling en het wagenpark bij Parfum Flower Company.

Uit de berekening komt een hoeveelheid CO2 per verkochte roos, die vervolgens gecompenseerd kan worden door verschillende aanbieders van CO2 compensatie. Eén van die aanbieders die (een gedeelte) van de CO2 gaat compenseren is Bamboo Village in Uganda. Daar wordt Bamboe op grote schaal aangeplant om CO2 op te slaan.

Elisa Zandvliet: “Het is zo belangrijk dat we duurzaam ondernemen. Ik vind het geweldig dat Parfum Flower Company heeft besloten hier echt mee aan de slag te gaan. In mijn ogen is dit slechts een begin, en ik hoop van harte dat door het ‘lead by example’-principe wat Parfum Flower Company hoog heeft staan, nu meer kwekers in de wereld eens goed gaan nadenken over hun eigen CO2 footprint en wellicht deze ook gaan compenseren.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws