'Volg sectorplan tegen Tomato Chlorosevirus'

'Volg sectorplan tegen Tomato Chlorosevirus'

GroentenFruit Huis, Plantum en Glastuinbouw Nederland geven nog steeds het dringende advies aan alle tomatentelers en opkweekbedrijven om maatregelen te nemen tegen het Tomato Chlorosevirus (ToCV).

Eind 2017 is het eerste geval van ToCV vastgesteld in Nederland. Daarna bleken in 2018 dat 19 locaties besmet waren. Het aantal getroffen bedrijven en locaties neemt duidelijk af, maar dit virus is nog steeds niet helemaal geëlimineerd. Het 'Hygiëneprotocol: Van beheersingsstrategie tot eliminatie ToCV in tomaat' geeft weer welke maatregelen nodig zijn. Het geactualiseerde protocol is hier te vinden.

Van belang sectorplan te volgen
Het protocol is gericht op beheersstrategie in de opkweek en in de teelt, aangevuld met een eliminatieprotocol voor iedere teeltwisseling om Nederland ToCV-vrij te krijgen. Dit is zowel voor onze productie als voor de internationale marktpositie van groot belang. Het virus is lang latent aanwezig en heeft als verspreidingsvector wittevlieg. Het is dus van belang dat de hele tomatenketen het sectorplan volgt.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v