Video: Industrie 4.0

Video: Industrie 4.0

THEMA INSTALLATIETECHNIEK - De nieuwe fabriek van Bosman Van Zaal staat vol met nieuwe machines. Het is onderdeel van de implementatie van Industrie 4.0 bij het bedrijf uit Aalsmeer. In de serie #BVZIndustry40 komen de machines een voor een voorbij, waarbij de RoboRobin eerder dit jaar de primeur had. Het is een buigcel met kantbank, die volledig onbemand, ook 's nachts, sessies draait.

Industrie 4.0 staat voor een nieuwe manier van werken, gebaseerd op de integratie van digitale met technologische ontwikkelingen waardoor grenzen vervagen. In een Smart Factory zijn bijvoorbeeld robots, cloud-gedreven-werken en data-integratie aanwezig, waardoor het mogelijk wordt onbemand 24/7 door te werken. Of door vanaf afstand - middels bijvoorbeeld een tablet - het complete machinepark aan te sturen. Bosman Van Zaal bezit over zo'n Industrie 4.0 productiefaciliteit in het hoofdkantoor in Aalsmeer.
Onbemand werken

"We zijn super trots op het resultaat dat we behalen met de implementatie van ons machinepark. Inmiddels draaien twee machines succesvol onbemand en zijn we er nog twee aan het implementeren.", aldus Arjan Kok, CTO bij Bosman Van Zaal. De kantbank, RoboRobin, is volledig operationeel en kan 's nachts ook sessies draaien. Deze wordt ingezet voor het kanten van plaatmetaal tot onderdelen van onder andere kassen en logistieke teeltsystemen, zoals containers.

Monitoren vanuit huis
William van Dulken, Process Development Engineer, is intensief betrokken bij de implementatie van Industrie 4.0 binnen Bosman Van Zaal. "In deze tijd van thuiswerken merken we hoe essentieel het is moderne toepassingen te hebben in je fabriek. Zelfs nu ik thuis zit, kan ik monitoren wat de machines in de fabriek doen en operators helpen de machines juist aan te sturen. Het werk kan op deze manier gelukkig gewoon doorgaan!"

Bekijk de video

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v