Vergunningsaanvraag voor Floriway ingediend

12-04-2021    10:18   |    Royal FloraHolland

Op 11 november vorig jaar werd Floriway aangekondigd, waarbij Royal FloraHolland de krachten bundelt met drie vervoerders in de sierteeltsector in de vorm van een joint-venture. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf aan dat conform de gebruikelijke procedure een vergunningsaanvraag nodig is, zodat een zorgvuldig oordeel kan worden gegeven over Floriway. Royal FloraHolland heeft deze aanvraag inmiddels ingediend.

Dit betekent onder andere dat er aanvullend onderzoek naar de samenwerking zal plaatsvinden. Royal FloraHolland heeft het volste vertrouwen dat de beoogde vergunning voor Floriway zal worden verleend
Over Floriway

"Voor kwekers en kopers bestaat na vergunning van ACM en start van Floriway de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van de joint-venture. Met Floriway bieden we dan onder andere de service om het vervoer vanaf de tuin tot aan de achterdeur van de koper te regelen. Ook met het vervoer tussen de veilinglocaties kunnen kwekers en kopers dan met Floriway worden ontzorgd. Floriway koppelt de logistieke kennis, ervaring en middelen van de verschillende vervoerders aan het overzicht van alle bestellingen via de klok en direct in het platform Floriday. Hierdoor kunnen in de toekomst de ritten efficiënt worden gepland, waardoor we kilometers en kosten besparen. Niemand is straks verplicht om gebruik te maken van de transportdiensten van Floriway. Kwekers en kopers kunnen ervoor kiezen om gebruik te blijven maken van eigen of andere vervoerders. De informatie vanuit het platform is uiteraard alleen beschikbaar als de kweker of koper daar formeel toestemming voor geeft."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws