Local7 helpt ondernemers bij verkoop streekproduct

26-01-2021    09:27   |    Kiempunt Limburg

De coronacrisis heeft een enorme impuls gegeven aan de korte keten. Steeds meer consumenten hebben het afgelopen jaar hun weg naar boerderijwinkels en andere lokale verkooppunten gevonden. Maurice Dassen uit Maastricht speelde in op de behoefte van de klant en richtte de webshop Local7 op. Het is niet de enige webshop voor streekproducten, maar wel uniek in zijn soort, omdat Limburgse ondernemers hier samenwerken om hun producten te verkopen.

Local7 verkoopt pakketten die zijn samengesteld met producten van verschillende ondernemers. Als je op de website kijkt zie je meteen tot welke leuke combinaties dat leidt. Biertjes van brouwerij Zuyd samen met worst van Kuusj de Varkenshoederij, allerlei honingproducten van Imkerij BEEing Pure met jam van de Jambrouwerij, een pakket vol lekkers van De Stroopstooker en Fruitbedrijf "Heiland" en nog veel meer! Inmiddels staan op de website zo’n honderd verschillende soorten pakketten. Niet alleen in Zuid-Limburg maar ook steeds meer in het midden en noorden van de provincie.

"Ondernemers benaderen mij nu ook vaak zelf. Een traiteur wilde bijvoorbeeld graag meedoen, maar wist zo snel niet met wie hij zou kunnen samenwerken. Ik heb hem in contact gebracht met een brouwerij. Een samenwerking die anders niet ontstaan zou zijn", vertelt Maurice Dassen aan De Limburger.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws