Turbofog ook ingezet bij sierteelt

05-10-2018    09:24   |    Goedemorgen

In vergelijking met de teelt van glasgroenten is de inzet van de Turbofog bij sierteelt nog laag. Probleem is dat deze tijdens de teelt niet kan worden ingezet. Maar komt de kas toch een tijdje leeg, dan leggen ook de siertelers contact met Van Eck Bedrijfshygiëne om de kas met de Turbofog te komen ontsmetten. De resultaten zijn immers zeer goed.

De ontwikkeling van de Turbofog heeft de ontsmetting tijdens de teeltwisseling een duidelijke boost gegeven. Helemaal nadat een aantal jaren geleden het ontsmetten met Waterstofperoxide-Perazijnzuur door middel van koudvernevelen aan werd toegevoegd. Dat bevestigt Richard van Lierop, verkoopadviseur bij Van Eck Bedrijfshygiëne. “De Turbofog zetten we vooral in bij de teelt van glasgroenten. Bij de sierteelt aanzienlijk minder. Immers bij de sierteelt komt de kas veelal niet leeg. Dat maakt de inzet moeilijk.” Komt de kas wel leeg, dan roepen siertelers Van Eck toch op om met hun Turbofog de kas te komen reinigen. De interesse voor de kasbehandeling met de Turbofog neemt toe. Naast het werken in Nederlandse en Belgische kassen is Van Eck met zijn Turbofog zelfs in grote Griekse kassencomplexen te vinden.

Effectief
De Turbofog is door Van Eck circa 15 jaar geleden ontwikkeld met als doel om binnen een kort tijdsbestek grote ruimten zeer effectief te ontsmetten. De Turbofog kan tot 1.500 liter desinfectie en/of bestrijdingsmiddelen per uur onder druk in zeer kleine druppelvorm vernevelen. Dit resulteert in een optimale effectiviteit van de te gebruiken middelen. Op deze wijze kan een effectieve hoogstaande ontsmetting worden bereikt, ter maximale doding van virussen, schimmels, bacteriën en algengroei.
Van Lierop: “Grootste voordeel van de Turbofog is de zeer grondige en diepwerkende ontsmetting. De formaldehyde krijgt voldoende tijd om zijn werk te doen. Dat de kas voor een optimale ontsmetting op een temperatuur van 18-20 graden moet zijn, kan, in de wintermaanden, een glastuinder als een mogelijk nadeel zien.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws