Bram Steiner Award 2020 naar WUR-onderzoeker

23-12-2020    09:40   |    Goedemorgen

De Bram Steiner Award 2020 is uitgereikt aan Ir Chris Blok van Wageningen University & Research. Chris Blok is verbonden aan de business unit Glastuinbouw en Bollen. De Bram Steiner Award wordt elke 3 jaar uitgereikt aan de beste publicatie op het gebied van Soilless Culture.

Bram Steiner was een van de eerste onderzoekers op het gebied van de substraatteelt. Door zijn werk is een goede basis gelegd over het gedrag van nutriënten in voedingsoplossingen. De Bram Steiner Award is dit jaar voor de 6e keer uitgereikt door de jury die de papers beoordeelt en die onder auspiciën staat van de Bram Steiner Stichting.

Dissertaties zijn uitgesloten van de competitie, maar prijswinnende publicaties moeten wel uitblinken in originaliteit, baanbrekend en van hoog niveau zijn. Daarnaast dienen ze te zijn gepubliceerd in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift en te focussen op de minerale voeding van de plant vanuit een voedingsoplossing. Bloks artikel “Maximum Plant Uptakes for Water, Nutrients, and Oxygen are not always met by irrigation rate and distribution in water-based cultivation systems” is in 2017 gepubliceerd in Frontiers in Plant Science.
 
In hun publicatie beschrijven Blok en zijn mede-auteurs de opnamesnelheid van water, nutriënten en zuurstof in enkele teeltsystemen op water (NFT, DFT). De jury was gecharmeerd van de mix van praktische vraagstelling en wetenschappelijke verdieping.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....