Sunniva kiest voor JSK koeling

25-06-2018    08:58   |    Goedemorgen

In Cathedral City, een wijk gelegen naast Palm Springs in de Palm Desert, wordt een 3,5 hectare project gebouwd voor de medicinale teelt. Naast het ontwerp en de bouw van de volledige kasconstructie inclusief scherming, kiest Sunniva nu ook voor het JSK-koelsysteem, een eigen innovatie van Certhon. Uniek aan de koelinstallatie is de slimme luchtcirculatie, waarbij er continue de juiste hoeveelheid gekoelde lucht door het gewas geblazen wordt.

Sunniva, van origine een Canadees bedrijf, heeft vestigingen in zowel Canada als Californië. Dit nieuwe project bestaat uit een gesloten kas van 2,8 hectare en een verwerkingsruimte van 7.000 meter, wat volledig wordt ingezet voor de productie van medicinale teelt. Door de gesloten kas is er geen toevoer van buitenlucht, dus ook geen insecten, residuen en/of gebruik van bestrijdingsmiddelen, met een schone teelt als resultaat. Daarnaast is er geen luchtuitstoot, waardoor de omgeving waarin de kas geplaatst wordt hier geen hinder van ondervindt.

 

 

De JSK koelinstallatie maakt deze gesloten teelt mogelijk. De JSK zuigt warme lucht van boven het gewas aan. Nadat deze door de batterij gekoeld is, wordt de gekoelde lucht onder het gewas uitgeblazen. Dankzij de uitgebalanceerde wijze van uitblazen wordt de gekoelde lucht egaal verdeeld: De luchtstroming rondom het gewas is gelijkmatig, met een uniforme verdeling van het klimaat in de kas als resultaat. Dit, in combinatie met de sturing van de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur, maakt dat er volledige controle is van het klimaat in de kas.

 

De kas bestaat uit acht groeiafdelingen, waarbij iedere acht weken een nieuwe afdeling geoogst zal worden. Door deze inrichting van de kas is de oploop van de planten optimaal. Door de toevoeging van de JSK koelinstallaties kan Sunniva gecontroleerder, hogere kwaliteit, sneller en meer productie draaien. Niet voor niets noemt Duncan Gordon, Operating Officer van Sunniva, de kas ‘a state-of-art Dutch greenhouse’ en ‘the Rolls-Royce of all greenhouses’. Naar verwachting wordt het project eind 2018 opgeleverd. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Koningin bezoekt Eosta

Eosta, importeur van biologische groenten en fruit, krijgt op 4 december bezoek van koningin Máxima. Het bedrijf in Waddinxveen is winnaar...