Succesvolle machineveiling smaakt naar meer

09-12-2019    09:27   |    Goedemorgen

De eerste veiling van jong gebruikte tractoren en machines die werd georganiseerd door Mechan Groep en Harvest4You, in samenwerking met Epic Auctions was een groot succes. Geïnteresseerden konden de bijna 200 kavels zelf bekijken in Veghel tijdens de ‘Kijkdagen’ en daar vervolgens tot woensdag 27 november online op bieden.

De jong gebruikte tractoren en machines waren afkomstig van relaties en dealers van Mechan Groep. Eric Kraan, als Chief Operating Officer van Mechan Groep verantwoordelijk voor dit initiatief, spreekt van een groot succes.

“Het aantal verkochte kavels was boven verwachting en het resultaat stemt ons tot tevredenheid. Zeker omdat een dergelijke veiling nog nooit eerder vertoond is in Nederland”, zegt Kraan. “De samenwerking met Epic Auctions verliep uitstekend en zowel onze dealerorganisaties als wijzelf hebben er ook veel van geleerd. Opmerkelijk was bijvoorbeeld dat de biedingen vanuit werkelijk heel Europa binnenkwamen.” De organisatie overweegt dan ook om van de veiling een jaarlijks of wellicht zelfs halfjaarlijks evenement te maken. “Zo bieden wij de AGCO-dealers de mogelijkheid om hun gebruikte trekkers en machines aan een groot internationaal publiek aan te bieden.”

De kijkdagen vonden plaats op het terrein van Harvest4you en Mechan Next in Veghel. Hier heeft Mechan Groep sinds begin dit jaar een groot occasioncentrum voor tractoren, oogstmachines en landbouwwerktuigen. Mechan Groep is in Nederland onder andere distributeur van de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. |

Daarnaast levert het bedrijf een scala aan landbouwwerktuigen en machines voor de groen- en landbouwsector. Het moederbedrijf Mechan Holding is als distributeur ook actief in België en Afrika. De groeistrategie van Mechan Groep is vervat in de pay-off ‘Equip to Grow’.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws