Succesvol gerbera's telen met 100% LED-belichting

Succesvol gerbera's telen met 100% LED-belichting

Het project 'Demo's fossielvrij' is in maart 2019 gestart. Daarin koos Wageningen University & Research voor Signify als leverancier voor de LED-belichting. Het grote doel van dit project is om fossielvrij te telen. LED-belichting kan daar een rol in spelen door onder andere het lage energieverbruik. Maar bij gerbera, een van de gewassen binnen het project, is ook sprake van toename van de productie, aldus Glastuinbouw Nederland.

De reden voor Signify om te participeren in dit project, gefinancierd door Kas als Energiebron, is breder dan alleen meekijken met de proeven. "We delen onze kennis over spectra en het telen met LED. Niet alleen de kennis over één specifiek gewas, maar ook ervaringen uit andere gewassen kunnen hierbij leerzaam zijn", zegt Leontiene van Genuchten, plant specialist Sierteelt bij Signify. Het bedrijf was derhalve snel enthousiast om niet alleen de lampen te leveren, maar ook actief te zijn in de begeleidingscommissie (BCO).

Juiste leerpunten
"De input en aanwezigheid van telers in een BCO is natuurlijk cruciaal en gelukkig hebben we in deze begeleidingscommissie een paar fanatieke telers. Daarnaast proberen we ook mee te denken in de implementatie van de kennis die wordt opgedaan richting de praktijk." De fossielvrije kas is ingericht met meer innovaties dan alleen de LED-belichting. Dus hoe haal je als teler hier nu de juiste leerpunten uit om op de eigen kwekerij mee verder te gaan?

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v