Start Learning Community vanuit World Horti Center

12-10-2020    09:40   |    Goedemorgen

Onderwijs, bedrijfsleven en kennisinstellingen worden nog intensiever aan elkaar verbonden via de Learning Community vanuit World Horti Center. Lentiz | MBO Westland, Inholland, Leiden-Delft-Erasmus en het World Horti Center, creëren met deze Learning Community een omgeving waar leren, werken, innoveren en onderzoeken optimaal verbonden worden. Daarmee geven zij een vernieuwingsimpuls aan onderwijs en innovatie.

De ontwikkelingen in de tuinbouwsector gaan razendsnel; van processen rondom digitalisering, circulaire tuinbouw, tot gezondheid en internationaal ondernemerschap. Om mee te gaan in de ontwikkelingen en de positie van de Nederlandse glastuinbouw als toonaangevende kennispartner te behouden, is behoefte aan voldoende opgeleid personeel en concrete oplossingen en innovaties vanuit het bedrijfsleven. Door studenten (WO, HBO en MBO) nauw samen te laten werken met kennisinstellingen aan actuele innovatievraagstukken vanuit het tuinbouwcluster, worden bedrijven geholpen en studeren young professionals af met de nieuwste inzichten.

World Horti Center verbindt haar omvangrijke netwerk van innovatieve bedrijven en ondernemers met de Learning Community, om hieruit concrete innovatievraagstukken te formuleren. Vanuit deze vraagstukken zullen binnen twee jaar, 15 onderzoeksprojecten worden gerealiseerd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws