Schrikkeldag!

Schrikkeldag!

Morgen is het 29 februari, schrikkeldag. Daarom een leuk berichtje over deze speciale dag die slechts eens in de vier jaar plaatsvindt. Dit jaar zijn op 29 februari namelijk ruim 11.000 mensen jarig in Nederland, zo laat het CBS weten. Schrikkeldag blijkt verder een populaire trouwdag in februari te zijn.

Op 29 februari 2020 kunnen 466 kinderen die vier jaar geleden werden geboren voor het eerst hun verjaardag op schrikkeldag vieren. In totaal zijn ruim 11.000 mensen in Nederland op schrikkeldag jarig. Zes van hen worden honderd.

Iets minder geboorten op schrikkeldag
Een verjaardag op schrikkeldag is bijzonder, omdat het maar een keer in de vier jaar voorkomt. In een schrikkeljaar worden op de 29e iets minder kinderen geboren dan op een vergelijkbare weekdag in februari. Zo werden er in 2016 op een gemiddelde maandag in februari 468 kinderen geboren en op maandag 29 februari 455. Ook in eerdere schrikkeljaren is een dergelijk verschil zichtbaar.

Trouwen op schrikkeldag populair
In februari wordt doorgaans weinig getrouwd, maar een bijzondere dag als de 29e is wel populair. In 2016 viel 29 februari op een maandag. Toen trouwden 428 stellen, tegen 277 op een gemiddelde maandag in februari van dat jaar. In 2008 was schrikkeldag een vrijdag en werden maar liefst 486 stellen in de echt verbonden, twee keer zo veel als op een gemiddelde vrijdag in februari in 2008. In 2004 viel de 29e op een zondag, een dag waarop maar heel weinig getrouwd wordt. Schrikkeldag 2000 was een relatief populaire trouwdag: er trouwden bijna drie keer zoveel stellen als normaal op een dinsdag in februari dat jaar.

Ruim 2.200 stellen vieren huwelijksjubileum
Op 29 februari 2020 vieren ruim 2.200 echtparen hun schrikkelhuwelijksjubileum. De meeste paren, 378, vieren dat ze vier jaar getrouwd zijn. 300 echtparen vieren deze schrikkeldag een robijnen of smaragden (40 jaar) bruiloft, en 12 stellen bereiken met 60 jaar huwelijk de status van diamanten bruidspaar.

Namens Goedemorgen gefeliciteerd aan iedereen die morgen een feestje viert. Tot maandag!

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v