'Rugzakken vullen met positieve informatie'

'Rugzakken vullen met positieve informatie'

Binnen het project Go Go Greenhouse vertellen ondernemers en managers in de glastuinbouw de scholieren in hun bedrijf meer over de glastuinbouw. Doel is de jongeren ambassadeur te maken van de sector. Namens potplantenbedrijf SV.CO in De Lier geeft commercieel directeur Martijn Vreugdenhil de sector een opdracht mee: "Schets een compleet beeld en straal trots uit."

Ruim vijf jaar is Martijn Vreugdenhil onderdeel van de directie van het in bloeiende seizoenplanten gespecialiseerde teeltbedrijf SV.CO, dat beschikt over vijf locaties in het Westland. Hij ziet het als een dagelijkse uitdaging om medewerkers binnen het bedrijf ruimte te bieden voor zelfontwikkeling. "Dan kun je mensen binden en samen werken aan vrolijke, duurzame producten." Scholieren spelen in zijn ogen een rol bij het uitdragen van een positief verhaal over de sector.

Uiteenlopende functies
Om die reden ging hij vorig jaar enthousiast aan de slag met het project Go Go Greenhouse. "We beschikken over uiteenlopende functies in de glastuinbouw. Het is een utopie om te denken dat scholieren op die leeftijd al volmondig kiezen voor een toekomst in onze sector. Belangrijk is dat ze de veelzijdigheid hebben gezien en ervaren en dat ook uitdragen in hun eigen omgeving." Volgens Vreugdenhil zorgen scholieren voor gezelligheid en verrichten ze op zaterdag en in vakanties dankbaar werk, met name in orderverwerking. "Dat geeft lucht op maandag en biedt vaste medewerkers in vakantietijd de ruimte om vrije dagen op te nemen."

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v