Reststromen tuinbouw worden bouwmaterialen

13-04-2021    09:04   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - De ‘Buyer Group biobased bouwmaterialen’ (BGBB) gaat aan de slag om een markt te creëren voor bouwmaterialen van hoogwaardige restproducten. Reststromen uit de land-, tuin- en bosbouw blijken zeer geschikt als bouwmateriaal voor gebouwen en bruggen of geluidswanden.

Zo kunnen bijvoorbeeld stengels van paprika’s en tomaten gebruikt worden als isolatiemateriaal van woningen en kantoren.

Biobased bouwmaterialen zoals hout en reststromen uit de land-, tuin- en bosbouw kunnen een forse bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2 emissie en stikstof in de bouw. Toch blijkt het in de praktijk lastig om voldoende afnemers te vinden die met deze grondstoffen willen werken. Daarom gaat de BGBB aan de slag om inkopende partijen te ondersteunen bij hun rol als launching customer.

Naast het Rijksvastgoedbedrijf, de provincies Zuid-Holland en Zeeland, woningbouwcorporatie Talis, de gemeenten Tilburg, Heerlen en Nijmegen nemen ook private partijen deel in de BGBB, zoals Duijvestijn Tomaten, de Fruit Tech Campus en laurierkwekerij Gova.


Luister de hele week tussen 9.00 en 11.00 uur naar Paprika Tasty Radio en hoor de hoofdrolspelers op gebied van circulariteit binnen de glastuinbouw live aan het woord!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws