Restricties tegen gestapeld gebruik van middelen

Restricties tegen gestapeld gebruik van middelen

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil maatregelen treffen om het gestapeld gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met dezelfde werkzame stof in te perken. Ze kijkt daarbij met name naar insecticiden op basis van de werkzame stoffen abamectine, deltamethrin, esfenvaleraat en chlorantraniliprole.

Bij gestapeld gebruik zet een teler achtereenvolgens op hetzelfde perceel verschillende gewasbeschermingsmiddelen in maar gaat het daarbij om middelen met dezelfde werkzame stof. Dat kan er toe leiden ook bij de naleving van het wettelijk gebruiksschrift van de afzonderlijke middelen toch de milieunormen worden overschreden.

Van de middelen abamectine, deltamethrin, esfenvaleraat en chlorantraniliprole worden het vaakst overschrijdingen in het oppervlaktewater gevonden. Daarom gaat het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden de gebruiksvoorschriften voor deze werkzame stoffen aanpassen. Er komt een restrictiezin met een maximumdosering van de werkzame stof per hectare per jaar.

Bron: AgriHolland/Greenity

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v