Tuinbouw Jongeren naar Van Iperen

26-09-2014    10:01

Op maandagavond 13 oktober organiseert de Tuinbouw Jongeren Westland een excursie naar Van Iperen B.V. in Westmaas. Er worden een rondleiding gegeven, verschillende presentaties gegeven en deze presentaties bijwonen telt mee voor de spuitlicentie.

Het bedrijf is in 1921 begonnen met handelen in graan onder de naam 'Groeneweg' en is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot het bedrijf zoals we die nu kennen. De kernactiviteiten van de organisatie bestaan uit het verzorgen van gewasbescherming, meststoffen en sierteeltverpakkingen voor de agrarische sector. Daarnaast vormen diverse tuinbouw- en landbouwartikelen een belangrijk onderdeel in de organisatie. Het 'tankpark' is in 2010 flink uitgebreid, en zeer indrukwekkend om te zien.

Tijdens deze avond krijgen de jongeren een rondleiding bij Van Iperen en aansluitend drie presentaties over onderwerpen met betrekking tot gewasbescherming waardoor deze avond automatisch mee telt voor de spuitlicentie.

Het programma: 19:00 uur is ontvangst, 19:10 uur opening en bedrijfspresentatie door Gert-Jan-Dillo (Specialist biologie, Van Iperen B.V.), om 19:15 uur een rondleiding door het bedrijf 1e groep + presentatie 2e groep, om 19:45 uur rondleiding door het bedrijf 2e groep + presentatie 1e groep. De rondleiding wordt gedaan door Ton Brussaard (Productmanager Gewasbescherming Tuinbouw, Van Iperen B.V.)

Vervolgens volgt er een presentatie met als thema 'Een visie op gewasbescherming in de toekomst'. Deze zal worden gehouden door Dirk Bakker (Technisch directeur, Van Iperen B.V.). Dan is er om 20:30 uur pauze, en om 20:45 uur begint de presentatie 'Hoe veilig is veilig? Hoe gaan we juist om met persoonlijke beschermingsmiddelen', door Henk van der Ende (Specialist Tuinbouw, Van Iperen B.V.) Om 21:30 uur is er een presentatie 'Geintegreede bestrijding met nematoden (aaltjes). Do's and don'ts', door Ron van den Beukel (BASF Agro NL). Dan volgt om 22:15 uur een discussie en is om 22:30 uur de aflsuiting.

Extra informatie m.b.t. spuitlicentie:
- Zorg dat je op tijd binnen bent. Bij binnenkomst na 19:00 uur telt deze avond niet mee als deelname voor de spuitlicentieverlening.
- Voor de registratie is het verplicht om je pas mee te nemen en deze aan het begin van de avond in te leveren. De pas krijg je aan het einde terug.
- Aan de registratie zijn kosten verbonden, de kosten hiervoor zijn €45,- p.p. Van Iperen B.V. stuurt na afloop van de bijeenkomst een factuur naar de deelnemers.

Aanmelden voor deze avond is verplicht, dit kan tót 7 oktober bij:  barry.westland@spam-protecttuinbouwjongeren.nl


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws