Restaurant kweekt 70 soorten groenten en kruiden op het dak

09-09-2019    11:07   |    AgriHolland/Parool

Donderdag 5 september heeft restaurant The Kitchen Garden van Juniper & Kin de deuren geopend op de een na bovenste verdieping van het QO-hotel bij de Spaklerweg in Amsterdam. Daar worden 70 soorten groenten en kruiden van het dak geplukt en dineren gasten op hoog niveau – 78 meter hoogte.

"Het is pionierswerk wat we doen," zegt eigenaar Luc Kusters. "Hier groeien eetbare bloemen en kruiden, die na een paar uur moeten worden gegeten. Die hadden we zonder kas nooit kunnen voorschotelen." Samen met chef Alexander Brouwer wil hij laten proeven wat de ­natuur te bieden heeft. Zo wordt er tot maximaal 41 graden bereid, om de echte smaak te behouden. "Gekookt wordt er niet, maar wel gepekeld, ­gefermenteerd en op zuur gezet," zegt Kusters.

De kas, met 70 soorten groenten, eetbare bloemen en kruiden, van ­drakenkop tot de psychedelische ­Tagetes lucida, past bij het duurzame karakter van het gebouw. Zo is het ­beton van de oude Shelltoren ­gebruikt in de fundering. Wie op het dak komt eten, kan kiezen uit twee vijfgangenmenu’s.


(Foto: www.juniperandkin.nl)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws