Prijzen gas en elektra op korte termijn ongewijzigd

Prijzen gas en elektra op korte termijn ongewijzigd

Voor de korte termijn is het meest waarschijnlijk dat de prijzen van gas en elektra op de huidige niveaus blijven, zo laat AgroEnergy in haar marktverwachting weten.

"Op daggas zien we dat het dieptepunt van deze week (4 ct/m3) ook wel de bodem is, en de prijs vervolgens weer wat opveert. Bij de ruime beschikbaarheid is er ook geen reden voor echte stijging, ondanks het lage niveau.

Voor elektriciteit is de prijs erg weersafhankelijk. Vandaag is het wisselvallig, met hogere prijzen. Vanaf morgen wordt het rustiger en zonniger, en zijn lagere prijzen te verwachten t/m zondag. Vanaf maandag wordt het weer wisselvalliger. De windverwachting is laag, dus de kans op langdurig negatieve prijzen is klein.

Voor de lange termijn gas handhaven we onze verwachting op stabiel. De lagere korte termijnprijzen dempen de onzekerheid over de lange termijn. Met 10 ct/m3 nadert de Q4 '20 prijs wel een soort van bodem.
 
De richting van de OTC-elektriciteitsprijzen is onzeker. Enerzijds kunnen steenkool- en CO2-emissieprijzen de OTC-prijzen verder omhoog drukken, anderzijds wordt de kans op een prijscorrectie omlaag steeds waarschijnlijker."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v