President Suriname op bezoek bij WUR

09-09-2021    09:27   |    Goedemorgen

De Surinaamse president Santokhi en minister van Landbouw Parmanand Sewdien hebben gisteren een bezoek gebracht aan de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research in Bleiswijk.

De bewinsdslieden waren vooral benieuwd naar klimaat- en agro-onderzoek van WUR dat relevant is voor hun lokale omstandigheden. Voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen U&R, Louise O. Fresco, ontving de delegatie en leidde hen langs onderzoekers van drie focusgebieden, namelijk vermindering van gewasbeschermingsmiddelen, klimaatbeleid en residu-analyse bij groenten en fruit.

Voor veel WUR-onderzoek, gewasbescherming bijvoorbeeld, is Suriname een belangrijke partner. Door bedekte teelt kan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen teruggebracht worden. Gerben Messelink, Buitengewoon hoogleraar Biologische Bestrijding in de Glastuinbouw bij Wageningen Plant Research, legde de delegatie uit wat voor onderzoek er gebeurt en hoe we kunnen innoveren. Interessant voor Suriname want het land wil graag de kwaliteit verhogen van groente voor export.

(Foto: Gerard-Jan Vlekke)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

GreenTech is terug!

We hebben het bijna tweeënhalf jaar zonder moeten doen, maar GreenTech is weer terug van weggeweest!...