Permanente ympa shop wordt geopend in Gent

12-10-2020    09:53   |    Goedemorgen

Ruim twee weken na de succesvolle ympa lancering als 'market' in CC Meulestede in Gent, kondigt The Green Community zijn eerste permanente ympa shop aan. Die zal op 22 oktober geopend worden aan de Bennesteeg in het historische stadscentrum van Gent.

Hiermee heeft The Green Community de eerste fysieke stappen genomen om lokaal en duurzaam geteelde planten en bloemen aan de consument te presenteren. De website ympa.be is nu reeds live, de webshop volgt in de loop van de maand november. Floricultura is een van de founding members van The Green Community.

Veel Vlaamse tuinbouwbedrijven
Er zijn op dit moment vooral Vlaamse tuinbouwbedrijven lid van The Green Community. Drie Nederlandse sierteeltbedrijven zijn ook lid geworden: Stolk Flora, Forever Plants en Floricultura. Wart van Zonneveld, strateeg en duurzaamheidsexpert bij Floricultura geeft aan: "Al in een vroeg stadium kwamen wij in aanraking met het gedachtengoed van The Green Community. Wij bemerkten een goede klik en constateerden dat Floricultura voor nagenoeg dezelfde waarden staat. Vandaar dat wij meteen lid zijn geworden."

"Dat er in eerste instantie veel Vlaamse tuinbouwbedrijven zich hebben aangesloten is natuurlijk een verdienste van de drie Vlaamse Founding Fathers en met name Luc De Bruyne, die als ex-kweker zelf een enorm netwerk heeft" vult Marc Eijsackers, marketing manager van Floricultura aan. "Met de vorming van de ympa winkels creëren we een gesloten ecosysteem waarin we de propositie goed kunnen uitdragen. Dat we dat als veredelaar niet uitsluitend zelf kunnen doen is duidelijk. Daarom zijn we erg blij dat onze klant Stolk Flora zich ook heeft aangesloten", aldus Eijsackers.

Nederlandse kwekers
Naast Forever Plants is Stolk Flora ook lid van de The Green Community. Koen van Koppen, financieel directeur van deze Bleiswijkse kweker van Phalaenopsis legt uit: "Via Floricultura kwamen wij in contact met The Green Community en wij waren direct enthousiast. De visie van The Green Community sluit naadloos aan bij onze visie met Your Natural Orchid: kweken met respect voor de aarde. Bij consumenten bemerken wij een sterke behoefte naar duurzaam gekweekte producten, met ympa bieden we deze consumenten nu producten die écht duurzaam zijn."

The Green Community is een coöperatief netwerk van kwekers, veredelaars en aanverwante toeleveranciers. Het is niet alleen een coöperatie, het is ook een filosofie, met als kernwoorden: lokaal, duurzaam en transparant. De aangesloten bedrijven staan allen voor fatsoenlijk zakendoen in een waardeketen waarin de hoogste kwalitatieve en duurzame normen worden aangehouden. Producten worden verkocht via winkels, retail partnerships en de website van ympa. The Green Community is een initiatief van Luc De Bruyne, Bob Douliez en Patrick Vanbelleghem.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws