Paul Brabander neemt afscheid van PB tec

Paul Brabander neemt afscheid van PB tec

Per 1 juli neemt Paul Brabander afscheid van technisch installatiebedrijf PB tec. Samen met zijn broer Koen Brabander en later ook Richard Schmit, heeft Paul het bedrijf opgebouwd en ontwikkeld tot één van de marktleiders in elektrotechniek, watertechniek en automatisering binnen de tuinbouwsector.

Paul is verantwoordelijk voor het technische en operationele beleid bij PB tec. De laatste jaren is PB tec flink gegroeid en zijn ook de ambities omvangrijker geworden. "Echt te gek voor de zaak. We hebben goede mensen in huis en dat zien we in ons succes. Mijn persoonlijke ambitie past niet helemaal bij deze groei en daarom ga ik wat anders doen" geeft Paul aan. Wat Paul precies gaat doen, dat houdt hij nog even voor zichzelf. Een vervolgstap buiten de sector is niet ondenkbaar. "Ik ben wel ergens mee bezig, maar die ideeën zijn nog in ontwikkeling."

Jarenlang stond Paul samen met zijn team vooraan bij nieuwe innovaties binnen de tuinbouwsector. Dat is waar PB tec bekend om staat. Zo is het bedrijf vanaf het begin betrokken geweest bij het toepassen van LED-verlichting in de sector en de toepassing van UV-units voor ontsmetting. Ook vertelt Paul enthousiast over andere innovaties: "één van de mooiste apparaten die wij gemaakt hebben is de vloeibare bemestingsunit.
Niet iets wat in veel bedrijven toegepast wordt, maar juist bij grootschalige tuinbouwprojecten. Op dit moment zijn we bezig met ultrafiltratie. Een aanvulling op UV-ontsmetting voor water en drainwater-ontsmetting. Het is een manier om met hoge ontsmettingscapaciteit het water te reinigen en zo te zorgen dat het gebruikte water hergebruikt kan worden in de teelt."

Volgens Paul is een aantal ontwikkelingen in de tuinbouw belangrijk om te volgen. "Het telen in totaal gesloten omgevingen gaat in de toekomst nog veel meer betekenen. PB tec heeft al een aantal projecten in Vertical Farming en multi-layer systemen opgeleverd. Systemen waarin licht, temperatuur, lucht, water, arbeid en intern transport volledig afgesloten plaatsvindt, gaat naar mijn idee een vlucht nemen."

De afgelopen maanden heeft PB tec zich voorbereid op het afscheid van Paul en is gezamenlijk de kennis opnieuw in huis gehaald. "Met de komst van Roy van Gaalen en Gerard van Lier heeft PB tec er twee sterke technische krachten bij. Remko Walta zal als Manager Operations mijn managementtaken overnemen. Deze nieuwe krachten versterken het enthousiaste en hechte team van jongens waar we al bijna 30 jaar mee samenwerken en waar ik ontzettend trots op ben. Ik kijk met plezier terug op wat we met hen en onze klanten bereikt hebben. Een aantal klanten in het bijzonder omdat ik met hen langdurig intensief heb gewerkt, zoals; Koppert Cress, Royal Pride, Agro Care, RedStar Trading, Ovata en Bunnik Plants". Deze klanten hebben ons al heel veel jaren het vertrouwen gegeven en dat vertrouwen is geheel wederzijds.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v