Westland wijst drie plekken aan voor arbeidsmigranten

20-02-2019    08:59   |    Goedemorgen

De gemeente Westland heeft drie locaties aangewezen om arbeidsmigranten te huisvesten. In totaal worden daar zo'n 700 mensen gehuisvest. Bovendien is de weg vrijgemaakt voor een tweede Polen-hotel in Maasdijk, waar ook nog eens 250 bedden komen.

De gemeente heeft zichzelf de taak opgelegd om de komende jaren plek te maken voor 2000 arbeidsmigranten. Wethouder Karin Zwinkels heeft een lijst opgesteld met zestien locaties om arbeidsmigranten in Westland te huisvesten. Drie locaties werden dinsdagavond aan de gemeenteraad bekendgemaakt. Op het terrein van Sportservice Zuid-Holland aan de Arckelweg in Poeldijk moeten honderd arbeidsmigranten gehuisvest worden. Op een locatie aan de Lange Broekweg in Naaldwijk moeten 312 mensen komen en op locatie Elsenbosch, in Naaldwijk, moeten 300 arbeidsmigranten komen. 

Protest
Daarnaast heeft de gemeenteraad dinsdagavond zich positief opgesteld tegenover de vestiging van een tweede Polen-hotel op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Het college wilde geen vergunning verlenen aan uitzendbureau NL Jobs om het gebouw te realiseren. Inwoners van Maasdijk zien het ook niet zitten: zij kwamen naar de vergadering om hun protest te uiten. Zij willen dat de arbeidsmigranten meer over de gemeente verspreid worden, ook omdat er al een Polen-hotel in Maasdijk is.

Vergunning
Een meerderheid van de gemeenteraad is wel positief om een vergunning te verlenen aan NL Jobs en heeft een 'ontwerpverklaring van geen bedenkingen' afgegeven. Het college moet nu in gesprek met NL Jobs om de komst van het Polen-hotel mogelijk te maken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Aad op IBC

Onze collega Aad is vandaag aanwezig op de IBC in RAI Amsterdam. IBC is 's werelds meest invloedrijke media,...

'Bestel slangen op tijd'

De teeltwissel is de drukste periode voor fabrikanten om druppelslangen te leveren. Ga je dit jaar de...