PanAmerican Seed blijft goede doelen steunen

27-01-2022    09:49   |    Goedemorgen

PanAmerican Seed zet verheugd haar jaarlijkse actie voort om namens Beacon Impatiens aan minder bekende goeden doelen te doneren. De ziekteresistente Beacon Impatiens-serie heeft wereldwijd licht – en vrolijkheid – in schaduwrijke tuinen gebracht.

PanAmerican Seed gaat nu met haar Beacon Impatiens-donatie aan goede doelen het derde jaar in en kondigt aan dat die donatie in 2022 gaat naar de bestrijding van problemen met slechtziendheid zoals maculadegeneratie - een ziekte die het gezichtsvermogen van miljoenen mensen wereldwijd aantast.

De aandoening werd bij PanAmerican Seed onder de aandacht gebracht door wat een van de eigen teamleden is overkomen. Voor een maximale impact gaat een deel van de wereldwijde zaadverkoop van Beacon Impatiens in 2022 naar twee goede doelen: Spectrios Institute for Low Vision (www.spectrios.org) en Macular Society (www.macularsociety.org). Beide organisaties ondersteunen gezinnen, werven fondsen en maken zich sterk voor onderwijsvoorziening van hun leden. Ze investeren daarnaast in onderzoek en bieden zo hoop op nieuwe en verbeterde behandelingen voor hen die slechtziend zijn.

“Het is verschrikkelijk om te horen dat je je gezichtsvermogen aan het verliezen bent en dat je de gezichten van je dierbaren niet meer kunt zien of dat je niet meer kunt lezen. Helaas is maculadegeneratie de belangrijkste oorzaak van gezichtsverlies in het Verenigd Koninkrijk en vormt de ziekte in de ontwikkelde wereld een enorm en groeiend probleem. Elke dag krijgen meer mensen de diagnose dat ze deze aandoening hebben", zegt Cathy Yelf, directeur van de Macular Society. "We zijn verheugd om met PanAmerican Seed samen te werken, zodat we de komende maanden een licht kunnen werpen op maculaire aandoeningen en ervoor kunnen zorgen dat wij iedereen kunnen bereiken die onze hulp nodig heeft."

“Het is zo geweldig dat dit initiatief specifiek en doelgericht kleinere organisaties ondersteunt”, zegt Dr. Tracy Williams, directeur van Spectrios. “Bij Spectrios Institute worden we vaak beschouwd als het best bewaarde geheim op dit gebied. Deze campagne zal de bekendheid van onze diensten vergroten en het herstel van slechtziendheid meer onder de aandacht brengen. Dit is zo belangrijk voor mensen die het gezichtsvermogen verliezen, omdat een vroege behandeling patiënten in staat stelt hun doelen sneller en succesvoller te bereiken.”

"Nu we het derde jaar van onze goededoelenactie op basis van de verkoop van Beacon Impatiens ingaan, zijn we verheugd om te beseffen welke impact telers met hun aankopen hebben op het leven van zoveel medemensen over de hele wereld", zegt Sean Valk, Global Sales Director bij PanAmerican Seed.
Slechtziendheid staat voor het verlies van gezichtsvermogen en dit verlies kan niet worden gecorrigeerd door lenzen of op chirurgische wijze. Hoewel het niet noodzakelijk blindheid is, omdat beperkt zicht kan blijven bestaan, kan de visuele beperking leiden tot blinde vlekken, slecht nachtzicht en vertroebeling omvatten. Er zijn veel oorzaken voor slechtziendheid te noemen zoals leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD), glaucoom (groene staar) en diabetes, maar het kan mensen van alle leeftijden treffen.

PanAmerican Seed doet niet alleen een donatie in geld aan het einde van het seizoen 2022, maar gaat ook meer bekendheid geven aan de strijd tegen slechtziendheid via de website BeaconImpatiens.com en in de communicatie met klanten.

Beacon Impatiens is ontwikkeld door PanAmerican Seed om een hoge resistentie te verkrijgen tegen valse meeldauw bij Impatiens, een verwoestende plantenziekte die sinds 2010 wereldwijd leidt tot frustratie en het verlies van tuinplanten. Beacon Impatiens bloeit het hele seizoen en vult in rap tempo hangpotten, balkon- en terrasbakken en tuinen met vrolijke, felgekleurde bloemen. Beacon biedt dezelfde look en plantgrootte als de traditionele Impatiens-rassen, zonder het risico van valse meeldauw. De nieuwe serie is ook net zo eenvoudig te telen.

Bezoek www.BeaconImpatiens.com voor het verhaal achter Beacon Impatiens en meer informatie over goede doelen in 2022.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Winactie!

Prominent stelt je op Instagram graag voor aan voedingsdeskundige Manon. Ze is gek op tomaten. En alles wat...