Oog voor de mens in een productionele sector

Oog voor de mens in een productionele sector

THEMA LEREN & ONTWIKKELEN - Omdat Kasgroeit je een beeld willen geven van hoe mooi het werk in de glastuinbouw is, welke functies er allemaal mogelijk zijn en welke trots er leeft, worden regelmatig ervaringsverhalen uitgelicht. Zo ging Kasgroeit langs bij het bedrijf Bredefleur in Luttelgeest en sprak daar met Harm Beeksma.

Harm is sinds vorig jaar werkzaam als P&O adviseur bij Bredefeur. Bredefleur is een innovatief familiebedrijf dat lelies kweekt in volle grond. Harm maakte de overstap vanuit de dienstensector naar de productiesector. Hij zit daar nu helemaal op z'n plek. Als iemand iets met een frisse blik kan vertellen over het werken in de sector is het Harm wel.

Hoe kwam je hier zo terecht?
Ik was op zoek naar iets anders en ben via via bij de glastuinbouwsector uitgekomen. Ik heb behoorlijk veel geluk gehad. Want zowel de functie als het bedrijf paste precies bij waar ik naar op zoek was. Ik kende het glastuinbouwwereldje niet zo, maar wilde weleens een uitstapje maken. De productiesector sprak me wel altijd al aan.

Hiervoor was ik teammanager bij een klantencontactcenter. Het was heel anders, maar heeft ook overeenkomsten. Ik stuurde grote teams aan en ik was erin gerold. Maar op een gegeven moment dacht ik: 'Echt gelukkig word ik hier niet.' Ik vind het leuk om met teams te werken, maar die continue druk om de kosten zo laag mogelijk houden en niet echt met het oog op de ontwikkeling van mensen ging me opbreken. In de facilitaire klantcontactbranche waren de marges zo klein en de scoringsdrang zo groot, dat het uiteindelijk ten koste ging van het menselijk aspect. Je bent wel bezig met de klant zo goed (en snel) mogelijk te bedienen, maar er werd nog vaak vergeten dat de eigen medewerkers perspectief nodig hadden om te kunnen groeien en floreren. Ik voel mij fijn in een omgeving waarin dat laatste juist wel mogelijk is.

Mensen ontwikkelen
Bredefleur is juist een bedrijf dat dit wel kan bieden. Ze zijn enorm aan het groeien. De eigenaren zijn redelijk jong en doen veel zelf. Ze zochten iemand om met ze mee te denken om rust en structuur in het bedrijf en die zich kon richten op het behouden en ontwikkelen van mensen. Dat is precies wat ik zocht! Een bedrijf in ontwikkeling waar ik mee kan denken over de ontwikkeling van mensen. Het is ook alleen maar sterker geworden door de coronacrisis. Het streven naar duurzame arbeidsrelaties is nu belangrijker dan ooit. Met dat uitgangspunt een personeelsbeleid (door-)ontwikkelen geeft mij veel voldoening.

Lees hier het volledige interview

Bron: Kasgroeit

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v